" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Дорогі бойові побратими! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40976717 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Дорогі бойові побратими! Надрукувати Надіслати електронною поштою
svch2016_02_11.jpgШановні родини наших полеглих бойових друзів!

        Від імені Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)  щиро вітаю вас з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-ю річницею  виведення  військ з Афганістану.
        Тяжкою для всіх нас була майже десятирічна військово-політична спецоперація в Афганістані, але радянські війська не програли жодної операції і покинули далеку країну з розгорнутими бойовими знаменами. Наші воїни проявили мужність, стійкість, відвагу і героїзм. 87 воїнів відзначені високим званням Героя Радянського Союзу, 19 з  них – уродженці України. Десятки тисяч солдатів і офіцерів нагороджені бойовими орденами і медалями.
        Відзначаючи День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-у річницю виведення  військ з Афганістану, ми вимагаємо від тих, хто робить замах на наш суверенітет і нашу незалежність, зупинитися. Досить лити кров і калічити народ!
Ветерани війни в Афганістані, учасники бойових дій на території інших держав, об’єднані в Українську Спілку ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), у своїх діях завжди займають державницьку позицію.
        З перших днів збройного протистояння на сході країни УСВА бере активну участь у відстоюванні незалежності й цілісності держави, незважаючи на вік і стан здоров’я, ветерани зі зброєю в руках захищають Батьківщину. На жаль, серед наших бойових товаришів є поранені й загиблі.
        УСВА сприяє розшуку пропалих без вісті й звільненню з полону військовослужбовців і громадян нашої країни. Територіальні, міські, районні  організації УСВА надають допомогу в матеріальному забезпеченні наших воїнів, проводять заняття з мобілізованими, в областях працюють громадські центри навчання військовій справі. Ветерани збирають і доставляють до військ гуманітарну допомогу: індивідуальні засоби захисту воїнів, медикаменти, продукти харчування, відремонтовану і підсилену бронею автотехніку і багато іншого.
        Сьогодні на війну списують всі негаразди в соціальній сфері, перекладаючи її тягар на найбільш вразливі верстви населення, насамперед – на ветеранів війни, родини загиблих воїнів, військових пенсіонерів.  
        УСВА впродовж своєї діяльності постійно займається всім спектром питань соціального захисту ветеранів війни і сімей загиблих, реалізовує низку довгострокових програм життєзабезпечення воїнів-інтернаціоналістів, допомагає інвалідам реабілітуватись і знайти своє місце в мирному житті, сприяє сиротам у здобутті вищої освіти, займається військово-патріотичним вихованням молоді, увічнює пам'ять полеглих бойових побратимів.  Досягти масштабної уваги до вирішення проблем ветеранів, як з боку держави, так і суспільства, ми можемо тільки  колективними діями. Тільки коли ми об’єднані, коли  разом – ми сила!
        Ми завжди були зі своїм народом, відстоюємо зараз і будемо відстоювати наші спільні завоювання.
        Цього пам’ятного дня ми схиляємо голови перед подвигом полеглих бойових товаришів, які навічно залишилися в наших серцях і в нашому строю. Цього святкового дня ми вшановуємо всіх живих.
        Бажаю вам, дорогі бойові побратими,  сім’ям наших загиблих друзів, усім вашим рідним і близьким міцного здоров’я, добробуту й злагоди, щасливого майбутнього, а головне – мирного неба над головою!
 
З глибокою повагою –
Сергій ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ,
голова УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.