" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На Хмельниччині вітали воїнів-«афганців» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40989148 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
На Хмельниччині вітали воїнів-«афганців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 khmelnickiy20180214_1.jpg
     15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
     Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану.  З 1979 року до 1989 року близько ста п’ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило Афганської війни.
     Вшановують в Україні і всіх тих, хто брав участь в інших війнах. Відповідний статус сьгодні мають близько 20 тисяч військовослужбовців, які виконували інтернаціональний обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на Кубі та в багатьох інших «гарячих» точках.
 khmelnickiy20180214_2.jpg
     З цієї нагоди, заступник голови Хмельницької обласної ради Валерій Лесков, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Олександр Катеренчук зустрілись з активом Хмельницької обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.
     На початку урочистої зустрічі голова обласної організації ветеранів Афганістану Микола Приступа інформував присутніх про співпрацю членів організації з обласною владою, яка відбувається в рамках підписаної тристоронньої Угоди. Також було порушено питання дотримання соціальних гарантій даної категорії осіб, зокрема, забезпечення медичною допомогою та пільговим проїздом.
     Водночас Микола Приступа заначив, шо воїни-інтернаціоналісти не стоять осторонь, а активно беруть участь як в антитерористичній операції, так і у волонтерському русі.
     У своєму вітальному виступі Володимир Кальніченко наголосив, що 15 лютого – це не лише спомин  про трагічні і жорстокі події війни в Афганістані та миротворчі місії в інших країнах, це також заклик до миру, який так потрібний Україні.
 khmelnickiy20180214_3.jpgkhmelnickiy20180214_4.jpg
     «Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у військових операціях, вони з честю виконують свій ратний обов’язок та є гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство ви заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни–миротворця», – додав посадовець.
     Також Володимир Ілліч зазначив, що й досі учасники воєнних конфліктів на території інших держав допомагають Збройним Силам, адже їх безцінний бойовий досвід, як ніколи, потрібний сьогодні молодим бійцям, підростаючому поколінню.
     На завершення перший заступник голови ОДА побажав воїнам-інтернаціоналістам міцного здоров’я, щастя, добра, злагоди, достатку, довголіття та мирного неба над головою.
     У хвилині мовчання присутні схилили голови перед пам’яттю воїнів, що віддали своє життя, виконуючи військовий обов’язок, захищаючи мир на нашій землі.
 khmelnickiy20180214_5.jpg
     Під час урочистостей, грамотами та цінними подарунками були нагороджені присутні за вагомий особистий внесок у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності держави в зоні проведення антитерористичної операції, патріотичне виховання молоді, розвиток ветеранського руху, активну волонтерську діяльність, за  активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Прес-служба Держслужби України
у справах ветеранів війни та учасників АТО.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.