" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Гітара – мій друг Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40986235 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Гітара – мій друг Надрукувати Надіслати електронною поштою
pereschepyne20180302_1.jpg
     У місті Перещепине на Дніпропетровщині  ветеран війни в Афганістані Анатолій Преда за допомогою колективу районної школи мистецтв зібрав «Коло гітаристів».
     Тепер немає свят без гітар. І немає буднів, в яких би не лунали пісні під гітару. Цьому музичному інструментові пощастило. Або не пощастило? Гітара доступна усім, як зброя – герою, як посох – мандрівникові, як іграшка – гуляці, вона служить і віртуозу, і недоучці...
pereschepyne20180302_2.jpg
pereschepyne20180302_3.jpg
     Пісня супроводжує людину завжди. Пісні, заспівані під гітару, здатні передавати почуття, які людина відчуває в різні періоди свого життя. Це пісні серйозні й жартівливі, вони про дружбу, про кохання, про армію, про війну. Сьогодні сучасні й співзвучні слова Андреса Сеговія, сказані ще у 19 столітті :  "Музика схожа на океан, а музичні інструменти подібні островам, розкиданим в океані. Мій острів – гітара".
pereschepyne20180302_4.jpg
pereschepyne20180302_5.jpg
     Ось таким островом спасіння від полум'я війни стала гітара для ветерана, голови Перещепинського осередку Новомосковської об'єднаної ради ветеранів Афганістану УСВА Анатолія Преда, який пройшов цей пекучий шлях у 1984–1985 роках у провінції Газні.
«Шість струн звучить в моїй гітарі,
У кожної струни – душа.
Вона – подруга, з нею в парі
Я помирав і воскресав...»
     У гітари велика влада над часом, вона завжди в моді, через неї в світ музики долучається чимало молодих людей. Великий відсоток школярів, відповідаючи на питання: "На якому інструменті ви  хотіли б навчитися грати?", назвали саме гітару. У «Колі гітаристів» взяли участь учні Новомосковської районної дитячої школи мистецтв (викладач відділу народних інструментів – Володимир Сухоребров). Кожен з них, враховуючи викладача, виконав  музичний твір.
pereschepyne20180302_6.jpg
pereschepyne20180302_7.jpg
     Мистецька школа, готуючись працювати у напрямку нової концепції сучасної мистецької освіти, а саме – навчання громадян без вікових обмежень, була дуже рада бачити у стінах своєї актової зали молодих чоловіків: Олександра Пономаренка, Андрія Бабаскіна, Євгена Кравченка, які також часто у своєму житті беруть до рук гітару.
     Заступник директора школи Тетяна Маласай і учасники заходу висловили побажання зустрітися знов у цьому колі з іншої тематики, але центральною постаттю цих зустрічей, звісно ж, буде гітара. Інструмент, який як справжній друг, дарує людям радість, викликає сумні почуття, допомагає справитися з життєвими негараздами, з яким можна розділити горе та неймовірне щастя.
Олена ПРЕД,
автор ідеї, директор Новомосковської районної
дитячої школи мистецтв м. Перещепине.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.