Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40973354 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
З ювілеєм! Надрукувати Надіслати електронною поштою
Афганський гарт Юрія Кифорука
      25 березня  директору ТОВ «Натюр-Агро» депутату районної ради Юрію Кифоруку виповнилося 50 років. Безвусим юнаком він пройшов воєнний гарт в Афганістані, що наклало відбиток на його подальшу долю, світогляд і характер. Бойовий шлях солдата відзначений Грамотою Президента СРСР і медаллю «От благодарного афганского народа». Непросто йому було і в мирний час як початкуючому фермеру: кілька років поспіль підстерігала невдача, але він не склав руки в безнадії, а добився свого – створив міцне сільськогосподарське підприємство, господарюючи на землях Семенівської та Чорноморівської сільських рад. Але успішний агробізнес став не самоціллю, а засобом для самоствердження як особистості і громадянина, бо поринув з головою у громадську діяльність.
kherson20180410_2_1.jpg

     – Коли було створено Каховське товариство воїнів-інтернаціоналістів, Юрій у числі перших включився в його роботу, надаючи, крім того, й фінансову допомогу. Матеріальна підтримка сімей загиблих воїнів-«афганців», інвалідів війни і учасників бойових дій, дітей-сиріт  з підшефного дитбудинку «Радість» стала для нього почесним обов’язком і справою честі. Юрій Андрійович зробив вагомий внесок у будівництво пам’ятника  воїнам-інтернаціоналістам в Каховці, виділивши значну суму коштів. За таку активну життєву позицію відзначений Почесними орденами «Звитяга. Честь. Мужність», «Ветерану воїну-інтернаціоналісту», медаллю «За благодійність», – розповідає голова районного товариства Костянтин Мєшков.
     Як тільки постала загроза державній цілісності та суверенітету України, розпочався новий етап його громадської – тепер уже волонтерської діяльності:  підтримка воїнів-захисників на південних кордонах, поїздки до військових на Чонгар і в Каланчак.  Створивши зі своїм бойовим побратимом Олександром Назаруком громадську спілку «Кордон», спрямували її діяльність на надання матеріальної підтримки й допомоги Збройним Силам України, зокрема – військовим підрозділам в зоні АТО, де проходили службу земляки-каховчани.
kherson20180410_2_2.jpeg

     Не залишається Юрій Кифорук байдужим і до справ Семенівської і Чорноморівської (тепер уже об’єднаної Роздольненської) громад, користується увагою й авторитетом у сільських жителів, котрі виявили йому довіру, обравши депутатом Каховської районної ради.
     Так, громадська робота відбирає багато часу, але завжди поруч з Юрієм його дружина Наталя – надійний друг і помічник.
    Численні друзі, однодумці, передусім воїни-«афганці» вітають Юрія Кифорука  зі славним ювілеєм, бажають наснаги і здоров’я, успіхів у роботі і щедрих врожаїв, сімейної злагоди і домашнього затишку.
Прес-служба Херсонської обласної організації УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов