" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вітаємо з ювілеєм Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40989805 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Вітаємо з ювілеєм Надрукувати Надіслати електронною поштою

21 квітня виповнюється 80 років з Дня народження активісту Івано-Франківської обласної організації УСВА,  учаснику бойових дій в Афганістані, кавалеру двох орденів Червоної Зірки, полковнику у відставці Сковирку Віталію Федоровичу.
Народився  Віталій 21 квітня 1938 року в  Калузькій області, в сім'ї військовослужбовця. Ріс  звичайним хлопцем – в міру бешкетував, допомагав батькам, навчався… Згодом його батьки переїхали на нове місце проживання у місто Хмельницький, де Віталій в 1957 році закінчив середню школу. Працював слюсарем на заводі електроприладів. В 1959 році призваний до Збройних Сил СРСР, з якими і пов'язав своє подальше життя.

frankivsk_19042018_02.jpg
З травня 1982 року виконував інтернаціональний обов’язок в Афганістані, у провінції Кандагар, на посаді старшого офіцера оперативного відділу 70-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади.
Постійні бойові дії зі знищення ворожих караванів, проводка колон з боєприпасами, пальним, майном і продовольством, зачистка зелених зон та населених пунктів від бандформувань. Надання матеріальної допомоги населенню кишлаків і міст. Ремонт і відновлення бойової техніки. Розвідка. Велику кількість бойових завдань прийшлося виконувати офіцеру під час служби в ДРА. Всього довелось майору Сковирку брати участь в 62 бойових операціях, за що нагороджений двома орденами Червоної Зірки, заохочений відзнаками та подяками командира частини та командуючого 40-ї армії.
Після Афганістану служив у Прикарпатському військовому окрузі, у місті Івано-Франківську. З великою відповідальністю передавав свій  бойовий досвід особовому складу військових частин. До самого виходу на заслужену пенсію був зразком для своїх товаришів та підлеглих у виконанні службових обов'язків.
Звільнившись зі Збройних Сил продовжував працювати та брати активну участь у роботі ветеранських організацій, і в першу чергу – Івано-Франківської обласної організації УСВА. Як член правління відповідає за питання забезпечення учасників бойових дій в Афганістані житлом, бере активну участь в патріотичному вихованні молоді.
Своєю скромністю, високою працездатністю та чуйним ставленням до людей, Віталій Федорович чесно заслужив повагу з боку керівництва міської та обласної влади, колег по роботі в організації, товаришів по життю та тих, кому він, незважаючи на свій стан здоров'я та власний час завжди приходив і приходить на допомогу, дбаючи про їх соціальний захист. Він продовжує брати активну участь у всіх заходах, які проводять воїни-інтернаціоналісти та місцева влада.

frankivsk_19042018_01.jpg



























Правління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів),  Івано-Франківської обласної і міської організацій УСВА, бойові друзі, колеги щиро бажають Вам, шановний Віталій Федорович міцного здоров'я, сімейного благополуччя, мирного голубого неба над головою та довгих років життя. Ви для нас завжди були і є прикладом у всьому.


    

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.