" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На крилах пам’яті Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40987608 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
На крилах пам’яті Надрукувати Надіслати електронною поштою
rivne_20180517_1.jpg
11-13 травня 2018 року з ініціативи голови Рівненської обласної організації  Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимира Феліксовича Гурницького  відбулася зустріч українських і білоруських «афганців».
Зустріч присвячена Дню Великої Перемоги, в якій взяли участь голови районних організацій УСВА, актив Рівненської області, білоруські  «афганці» – більше з яких ветерани  66-ї  ОМСБ.
rivne_20180517_2.jpg
Теплота споминів та приємні враження від зустрічі на брестській землі розтопили серця сивочолих ветеранів Як рідних братів нас зустріли та поселили у чистому затишному готелі.
rivne_20180517_3.jpg
Екскурсія містом-Героєм Брестом було повернення в спокійні 80 роки XX століття. Місто та його мешканці живуть розміреним життям. Відвідування окропленою кров’ю наших братів цитаделі мужності – Брестської фортеці нагадало всім про героїчну сторінку в історії Великої Вітчизняної війни.  Рівненські ветерани гордо несли свої українські та «афганські» знамена серед тисяч туристів з різних країн. Багато охочих сфотографуватися на пам'ять з рівненчанами надавало почуття того, що між народами не обірваний зв'язок.
rivne_20180517_4.jpg
Білоруські ветерани і депутати організували відвідування школи і музею Афганської війни. Ми були здивовані тим, як оберігають пам'ять про загиблих воїнів в далеких горах Афганістану, і ці спогади розчулили серця всіх присутніх, немов знов повернулися в ті роки молодості, і від гіркоти тих вражень сльози в очах присутніх були кращі всіх слів подяки.
rivne_20180517_5.jpg
У центрі соціального обслуговування ветеранів відбулася зустріч з матерями та вдовами Афганської війни, тепле застілля з пирогами і концерт, в якому пісні виконувалися на українській мові. Концерт організовано головою Брестського міського товариства ветеранів Афганістану Сергієм Володимировичем Пухальським, який народився і довгий час жив в Києві, і який сумує за містом та мріє побувати на українській землі. Довго не відпускали нас і не хотіли розходитися брестські ветерани та попереду було спільне урочисте покладання квітів до пам’ятника воїнам-«афганцям».
rivne_20180517_6.jpg
 Схилені прапори та хвилина пам’яті – мовчання, кожен із  присутніх згадував та перегортав свою історію тих років.
Не була б повна поїздка без відвідування Біловезької пущі, тому рано вранці наступного дня, ще під враженням від всього побаченого, скористалися нагодою відпочити та доторкнутися до чудового Поліського релаксу. Звірі, музей природи, який вражає своєю натуральністю, саме те місце для заспокоєння та відпочинку.
rivne_20180517_7.jpg
Щоб не грубіли та не заростали душі травою забуття всіх ветеранів-«афганців» пригорни Боже своїм теплом зболені серця воїнів, які пройшли горнило Афганської війни і дай всім нам спокою та миру на нашій багатостраждальній землі – Україні.
Підсумком відвідування та дружньої зустрічі є наша пропозиція – бачити білоруських сусідів-побратимів у нас на Рівненщині, яку вони з радістю прийняли.
rivne_20180517_8.jpg
Іван БОРОВИК,
учасник бойових дій.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.