" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Навічно у строю побратимів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40988118 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Навічно у строю побратимів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Усвідомлюючи, якою ціною дається нам мирне сьогодення, ми схиляємо голови перед співвітчизниками, які полягли на полі битви, захищаючи рідну Батьківщину. Адже вони дали нам змогу насолоджуватися життям, виховуючи своїх нащадків.
den_pamyati_210618_01.jpg

Але ще є люди, які своє життя віддали суспільству і через певні обставини пішли передчасно у вічність. Одним із них був Ігор Едуардович Алєксєєв, який прожив всього 56 років. Рано втративши батьків, ще зовсім юним доглядав своїх менших двох братів та сестру.
Був призваний до армії, потрапив у лихоліття Афганської війни. Він з честю виконав свій солдатський обов’язок, нагороджений медалью «За відвагу».
Після демобілізації Ігор пішов працювати на завод і наприкінці 80-х років разом з іншими побратимами заснував Шепетівську Спілку ветеранів Афганістані, де понад 30 років був одним із її заступників.
16 червня 2018 року йому б виповнилося б 57 років… У цей день рішенням ради Спілки І. Е. Алєксєєв навічно внесений до списку почесних членів спілки.
den_pamyati_210618_02.jpg
З метою збереження пам’яті побратима, члени спілки вирішили організувати змагання з шахів та нардів. Адже саме цими інтелектуальними іграми він найбільше захоплювався.
Перед змаганнями настоятель храму Святих Мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, учасник бойових дій в Афганістані отець Анатолій Вересюк відслужив панахиду за загиблими і померлими воїнами.
Боротьба за шаховою дошкою та нардами була безкомпромісною. Перемогли найсильніші, інші стали призерами. Так, перемогу в турнірі з шахів здобув Валерій Косогов, а призерами стали Олександр Гурінович і Валентин Гриньов. Переможцем же гри у нарди став Сергій Хом’як, призерами — Олександр Кирилюк і Василь Лакей. Переможці та призери нагороджені грамотами Спілки.
Сім’я Ігоря Едуардовича Алєксєєва і рада Шепетівської Спілки ветеранів Афганістану щиро вдячна усім, хто знайшов час та взяв участь у заході.
den_pamyati_210618_03.jpg
Володимир ПИПИЧ,
член Шепетівської СВА,
учасник бойових дій.
На знімках: під час заходу із вшанування пам’яті побратима.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.