" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Не забувають героя у рідній школі Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40984881 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Не забувають героя у рідній школі Надрукувати Надіслати електронною поштою
Рівненська обласна організація Української Спілки ветеранів Афганістану значну увагу приділяє увічненню пам’яті героїв-земляків.
07-08 липня 2018 року в селі Поляни Березнівського району на Рівненщині відбувся ХХХІ обласний турнір з волейболу на честь випускника школі Івана Холода, який 11 травня 1980 року героїчно загинув в Афганістані.
rivne_200718_01.jpg

На батьківщину воїна-інтернаціоналіста приїхало 12 збірних команд ветеранів Афганістану. Вперше взяли участь у змаганнях учасники АТО, які представили сильну повноцінну команду.
Учасники та гості турніру хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів, до пам’ятника і меморіальний дошки на честь Івана Холода на фасаді школи поклали квіти.
Після панахиди відбувся урочистий мітинг, в якому взяли участь  представники районної та місцевої влади, організатори та учасники турніру, ветерани Афганістану, учасники бойових дій АТО, місцеві жителі.
Голова Березнівської райдержадміністрації В. В. Федас, його заступник І. В.  Жилінська,  голова обласної організації  УСВА В. Ф.  Гурницький привітали учасників змагань та побажали їм перемоги і спортивних досягнень.
Незважаючи на пекуче сонце (+36о) слід відзначити відмінну підготовку команд, дух колективізму та волю до перемоги, які панували на турнірі.
rivne_200718_02.jpg
Чудову майстерність показала вдруге команда Рівненської міської організації УСВА – голова С. В. Зінич, яка в напруженій боротьбі отримала перше місце. Друге місце у  команди Сарненської районної організації УСВА – голова Г. Г. Радько., а трете – посіла команда Рокитнівської районної організації УСВА – голова В. М. Панько. Кращими гравцями турніру було визнано учасників бойових дій в Афганістані Миколу Володимировича Перестюка, Василя Петровича Іванюка і Івана Петровича  Боюка.
Голова обласної організації УСВА В. Ф.  Гурницький вручив організаторам турніру, командам переможцям і активним учасникам турніру перехідний кубок, медалі, кубки, та цінні подарунки.
rivne_200718_03.jpg
Волонтери з Данії подарували сільській школі села Поляни комплект спортивних сіток для заняття волейболом.
Після вручення нагород була знаменита казахська «Шурпа» із молодої баранини та Третій тост за тих, хто загинув в Афганістані.
Турнір надав можливість не тільки оцінити спортивні досягнення ветеранів Афганістану та учасників АТО, а також дав нагоду поспілкуватися та повернутися думками в минуле, обговорити проблеми сьогодення. Товариші по зброї згадували важкі роки проведені в Афганістані, бої під Кандагаром, Кундузом, Джелалабадом, Баграмом, бойові рейди по дорогам Афганістану, нічні десанти в горах, загиблих однополчан.
rivne_200718_04.jpg
Турнір вніс свій вклад у військово-патріотичне виховання молоді на прикладах героїзму воїнів-інтернаціоналістів.
rivne_200718_05.jpg
rivne_200718_06.jpg
rivne_200718_07.jpg
Володимир ГУРНИЦЬКИЙ,
голова Рівненської обласної організації УСВА.                                                                  
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.