" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Чернігові відкрили пам’ятну дошку на честь Героя України Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40977915 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
У Чернігові відкрили пам’ятну дошку на честь Героя України Надрукувати Надіслати електронною поштою
Мова йде про Олега Міхнюка, воїна-«афганця», активного учасника Революції Гідності. Він був у числі перших патріотів, які у 2014-му стали на захист України. «Я можу не йти, але там мої хлопці. Ти сильна, ти витримаєш і будеш боротися далі», — згадує слова Олега Міхнюка його дружина Ірина, яка є головою правління благодійної організації «Крила 8 сотні».
chernigiv_230818_01.jpg

На жаль, Героєм України воїн-інтернаціоналіст став посмертно: Олег Міхнюк загинув 20 серпня 2014 року під час мінометного обстрілу біля селища Новосвітлівка Краснодонського району Луганської області. Похований 23 серпня у Києві.
Тож сьогодні, напередодні 27-ї річниці незалежності України в Чернігові на одному з будинків вулиці Олега Міхнюка встановили меморіальну дошку на його честь.
chernigiv_230818_02.jpg
Пам'ять Героя прийшли вшанувати представники органів влади, бойові побратими, друзі, громадськість. Долучився до  заходу Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.
chernigiv_230818_03.jpg
Прямий, конкретний, багато в чому категоричний, але завжди готовий допомогти — саме таким пам’ятають Героя.
Родом він з Чернігівщини: народився 27 жовтня 1965 року у селі Мала Дівиця Прилуцького району.
Під час бойових дій в Афганістані отримав два поранення. Кавалер двох орденів Червоної Зірки та медалі «За відвагу». Один з ініціаторів і засновників Української Спілки ветеранів Афганістану (УСВА), заступник голови УСВА з питань медико-соціальної реабілітації ветеранів та військово-патріотичного виховання молоді.
chernigiv_230818_04.jpg
За словами голови Української Спілки ветеранів Афганістану Сергія Червонописького, Україна вже втратила 17 вірних синів, для яких війна в Афганістані виявилася не останньою. Двоє з них з Чернігівщини. Аби ці втрати були не марними, варто об’єднувати сили задля розбудови сильної процвітаючої країни.
chernigiv_230818_05.jpg
Як зазначив голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, Чернігівщина пишається своїми справжніми патріотами. На жаль, 187 з них віддали життя за цілісність та суверенітет нашої держави. Про це не можна забувати. Відтак, слід поширювати ідеї патріотизму та національної гідності, особливо серед молоді.
chernigiv_230818_06.jpg
Освячення меморіальної дошки та поминальну літію за загиблим Героєм України Олегом Міхнюком відправив військовий капелан, священослужитель Української Православної церкви Київського Патріархату, протоієрей, отець Євген Орда.
Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
chernigiv_230818_07.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.