" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - «Велодрайв» на Кам’янеччині Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41037426 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
«Велодрайв» на Кам’янеччині Надрукувати Надіслати електронною поштою
23-26 серпня на Кам’янеччині біля села Суржинці (Хмельницька область)  відбулися  змагання з велотуризму на  Кубок України.
hmelnitsk_091318_01.jpg

Серед мальовничої природи за 18 кілометрів від райцентру, розкинулося на горбистій місцевості село. Цю місцевість називають «Подільською Швейцарією». Не кожен з нас знає, що воно відоме своїми полями з тюльпанами. І це на обох берегах річки Тернави, лівої притоки  Дністра. Село лежить у межах Національного природного парку «Подільські Товтри».
З різних куточків  країни прибули команди велотуристів,  щоб  показати  свою  майстерність. Приєдналась  до них і команда «Імпульс» із села Городище  Шепетівського району, у складі Володимира Андреєва, Владислава Гетьмана, Євгена Герасимчука, Павла Горбачука і Назара Якося.
Перший день змагань. Спека за 35 градусів... Перед стартом проведено технічний  огляд стану велосипедів. До участі у змаганнях допускалися учасники віком 1998–2000 року народження, які мали спортивну кваліфікацію не нижче другого розряду зі спортивного туризму.  
На велосипедистів, згідно з програмою змагань, чекала  комплексна дистанція п'ятого класу,  яка складалася з велокросу, фігурного водіння велосипеда та тріалу. Дистанція вимагала від учасників найкращих навичок у подоланні природних та штучних перешкод (крутий поворот, вузький проїзд, сходина, проїзд через вал, переїзд через колоду).
hmelnitsk_091318_02.jpg
Команда «Імпульс» вчергове  підтвердила свою майстерність і за підсумками цього виду змагань посіла перше місце. Особливу витривалість  і  впевненість на  дистанції показав Назар Якось.
На другий день змагань ще складнішою була дистанція «Велораллі». Під час подолання 55-кілометрової дистанції спортсмени виконували ряд завдань на восьми етапах маршруту (надання першої медичної допомоги, переправа через яр по колоді, крутий спуск, швидкісна ділянка, завдання з орієнтування на місцевості). На  його проходження було відведено шість годин. Спортсмени  «Імпульсу» пройшли  цю дистанцію  за  5 год. 15  хв. і були другими,  поступившись  лише  двома хвилинами команді  із  Сумської  області.
У загальному підсумку велотуристи села Городища стали другими, нагородженні кубком і грамотами.
До участі у змаганнях команду готували тренери команди ««Імпульс» О. В. Яворський і команди «Меридіан» В. І. Василишин.
Учасники змагань щиро вдячні депутату Хмельницької обласної ради В. М. Мовсісяну, Шепетівській Спілці ветеранів Афганістану,  приватному підприємцю  В. Л. Кравчуку, директору Хмельницького обласного ЦТКУМу Н. В. Колеснику, тренеру клубу «Меридіан» В. М.  Яворському.
Олег ЯВОРСЬКИЙ,
тренер команди «Імпульс».
На знімку: городищенські велотуристи призери змагань.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.