" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Не треба принижувати ветеранів-«афганців» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40976261 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Не треба принижувати ветеранів-«афганців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Ще в древності кращі в племені захищали його інтереси, кордони, угіддя від нападу не тільки звіра, а й сусідніх племен. Зі створенням держави виникає і армія, воїни якої стоять на сторожі її кордонів, чим сильніша армія, тим сильніша її держава.
101018_01.jpg

Не кожен міг туди потрапити, бо то була армія воїнів загартованих і витривалих, та й добре оплачуваних. Мінялися часи, мінялася держава, мінялася і армія: були і рекрути, вільно наймані, але суть була одна — захищати інтереси держави.
В кожній країні  до створення армії, ставлення до воїна різне. Все залежить від політики кожної держави, її цілі та спрямування. Що з себе являє захисник своєї держави?  Це люди, які в одночасі можуть бути жорсткими, коли їм потрібно, наприклад, захищати свою сім'ю чи друзів; в той же час мають розвинені навички спілкування з людьми, надійні в соціальних відносинах. Відчувають захисники розуміння і повагу до себе.
Нині в Україні вже п’ятий рік йде війна, неоголошена, але війна. На захист Вітчизни відгукнулися багато воїнів вже не існуючої армії і не існуючої держави, так склалося історично. Їх досвід у перші дні агресії сусіда добре знадобився, збереглися не лише кордони за невеликим винятком, а й тисячі життів.
Цей досвід з терпінням і на своєму прикладі передають воїни-«афганці», які можуть навчити, показати і передати вміння оборонятись, поводитись вміло зі особистою зброєю та довіреною військовою технікою.
За роки незалежності в Україні з'явилось поняття захисник Вітчизни. Зрозуміло, що той, хто захищає кордони держави, звичайно і є її захисником. Але це поняття набагато ширше – це і працівники розвідки, які працюють за межами держави, це і моряки, які далеко від наземних кордонів у Світовому океані несуть вахту. А також і прості громадяни, які забезпечують їх усім необхідним.
Останнім часом, на превеликий жаль, воїнів, які з честю виконали свій солдатський обов'язок за межами держави в інших військових конфліктах, теперішні чиновники не вважають захисниками вітчизни. Навіть не звертають уваги на те, що ці воїни мають бойові нагороди, отримали поранення, контузії, захворювання, які тепер дають про себе знати. Починають розділяти на тих, хто зараз захищає Вітчизну  і на колишніх...
Ми, воїни- інтернаціоналісти, з розумінням  і повагою ставимось до воїнів  старшого покоління і всіляко підтримуємо їх, але не потрібно принижувати і нас.
Ще дехто з моїх побратимів мають дітей шкільного віку, дуже прикро чути від них розповіді про те, що в школах керівництво починає ділити, відділяти дітей атовців, встановлюючи їм пільги у вигляді безоплатного  харчування, а діти воїнів-«афганців» повинні платити за нього. Справа не в грошах, а у поведінці тих, хто це придумав, бо діти не повинні відчувати на собі приниження їх батьків.
Ще за часів Римської імперії солдатам-ветеранам, які відбули належний строк у армії, надавались певні привілеї, щоб вони могли дожити свій вік у достатку. Сьогодні у державі проживають ветерани війни та праці, котрі отримують по нинішнім міркам мізерні пенсії, якої вистачає ледь-ледь на прожиття та ліки. Ми неодноразово вже зверталися до уряду з наболілими питаннями, але віз і нині там, все обіцянками годують.
Віддавши своє здоров'я захисту Вітчизни, багато ветеранів є безхатьками, до того ж і хворими. Пора би вирішити і цю проблему.
Шановні можновладці, будь ласка, поверніться лицем до проблем захисників Вітчизни!
Шепетівська Спілка ветеранів Афганістану щиро вітає захисників Вітчизни всіх поколінь зі святом – Днем захисника Вітчизни і бажає міцного здоров'я і мирного неба над головою !
Володимир ПИПИЧ,
учасник бойових дій, член Шепетівської СВА.


 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.