Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40961936 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Відкриття пам’ятника на честь загиблих воїнів Надрукувати Надіслати електронною поштою
У день великого свята, Покрови Пресвятої Богородиці і Дня захисника України в селі Замшани Ратнівського району Волинської області урочисто відкрито пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам і учасникам війни на сході України.
volin_191018_01.jpg
Пам’ятник, присвячений загиблим воїнам-«афганцям» і учасникам АТО, за ініціативи Ратнівської районної організації УСВА, також було 8 травня 2017 року відкрито у селище Заболоття Волинської області.
Цей пам’ятний знак поєднав у собі дві скорботні події: війну в Афганістані 1979–1989 років та війну на сході України, що розпочалась у 2014 році й триває досі. На стелах пам’ятника викарбовано надписи «1979-1989. Афганістан болить в моїй душі» та «2014-… - Куди ти йдеш, друже?- В Рай, бо в пеклі ми вже побували».
volin_191018_02.jpg
Встановлений пам’ятник – це не просто скульптурний меморіал, це  вшанування пам’яті земляків-«афганців», які пліч-о-пліч воювали у ті далекі 80-ті, це символ пекучого болю батьків, які не дочекалися своїх синів з війни, це постійне нагадування про те, що ми не можемо дивитися вперед, у майбутнє, забуваючи при цьому чи нехтуючи минулим. Ми маємо приділяти однакову увагу до учасників бойових дій різних часів. Жоден, хто перебував у гарячих точках, не має бути забутим. Ми маємо пам’ятати про воїнів -афганців, щоб потім не забути воїнів АТО.
volin_191018_03.jpg
У урочистому відкритті пам’ятного знаку взяли участь: голова Замшанівської сільської ради Владислав Томашук, заступник голови Волинської обласної організації УСВА Микола Оніщук, заступник голови Всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України» Юрій Хомич, голова Ратнівської районної організації УСВА Сергій Філіпчук, заступник голови Малоритської Спілки ветеранів Афганістану Микола Завадський (Білорусь), представник фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ольга Редькович, духовенство, воїни-інтернаціоналісти, учасники АТО, представники громадськості, учні, молодь.
volin_191018_04.jpg
Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих учасників воєн та під музичний супровід урочисто відкрили пам’ятник, поклавши до нього квіти. Ієрей Свято-Михайлівського храму села Замшани Василій (Вознюк), протоієрей Петро (Макарук, с. Видраниця), отець Сергій (Кислий, смт. Ратне),  настоятель Свято-Михайлівського храму УПЦ КП отець Микола Гамера відслужили панахиду за загиблими воїнами та освятили меморіал.
volin_191018_05.jpg
Голова сільради Владислав Томашук висловив слова вдячності всім, хто прийшов на відкриття та долучився до встановлення пам’ятного знаку.
Голова районної організації УСВА Сергій Філіпчук подякував ініціаторам та меценатам за спорудження пам’ятника. Його зведення стало можливим завдяки наполегливій співпраці та значній спонсорській допомозі фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», голові  Волинської обласної організації УСВА, депутату облради Григорію Павловичу, голові Замшанівської сільської ради Владиславу Томашуку, депутатам сільської ради, дирекції та учням школи села, члену правління Ратнівської районної організації УСВА Олександру Біруку, членам районної Спілки, учасникам АТО, жителям села Івану Дудці, Володимиру Дідицькому, Михайлу Старушику, Петру Біруку, Михайлу Михалевичу  та усім небайдужим.
Почесною грамотою  Волинської обласної організації  УСВА Сергій Філіпчук нагородив Володимира Томашука, Івана Корецького, Володимира  Мажулу, Романа Бірука, Василя Палія, Олега Михалевича, а також  грамотою та медаллю «Учасник Афганської війни» нагороджено Володимира  Корецького.
volin_191018_06.jpg
За розвиток ветеранського руху, патріотизм, громадську активність та самовідданість, спрямовані на об’єднання громадян України у прагненні суверенності та розвитку держави Почесною грамотою УСВА, подякою Волинського обласного госпіталю ветеранів війни та медаллю «Учасник Афганської війни» нагороджено Олександра Бірука.
volin_191018_07.jpg
Медаллю «За службу державі» нагороджено жителів села Замшани, учасників АТО – Віталія Михалевича та Андрія Корецького.
Для присутніх лунали музичні подарунки  від працівників Замшанівського Будинку культури, сільського голови та учасників бойових дій.
Цей пам’ятний знак буде нагадувати не одному поколінню, про те, що поколінню «афганців», як і воїнам АТО, притаманний глибокий патріотизм та готовність до подвигів в ім’я Батьківщини.
volin_191018_08.jpg
volin_191018_09.jpg
volin_191018_10.jpg
Анна ФІЛІПЧУК.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов