Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40972429 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
291118_01.jpgУ 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Цей день проголошено для привернення уваги до людей з обмеженими можливостями та участі інвалідів у житті суспільства. Таку мету було поставлено у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятій Генеральною Асамблеєю 1982 року і названій Десятиліттям інвалідів.
Проведення Міжнародного дня інвалідів – це нагадування про проблеми інвалідів, про необхідність захисту їх гідності, прав і благополуччя, звернення уваги на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.  
В Україні цей день встановлено Указом Президента  з  1993 року. У жовтні 1993 року прийнято Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», в якому серед іншого викладено основні принципи соціального захисту інвалідів війни, і   
який є одним з кращих на теренах СНД. Але, всі ці роки він виконується залежно від річних бюджетів і ніколи не було його фінансування в повному обсязі.
Афганську війну пройшли понад 160 тисяч вихідців з України, 3360 загинули, понад 8 тисяч були поранені, стали інвалідами – 3560 осіб. Сьогодні Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) налічує в своїх лавах до 140 тисяч фіксованих членів, з них близько 40 тисяч інвалідів, і з кожним роком їх кількість збільшується. У зв’язку з війною на сході країни, яка триває більш чотирьох років, зростає число інвалідів війни – учасників АТО-ООС.
Інваліди війни добре знають, як порушуються їхні права щодо встановлення надбавок до пенсійного забезпечення, отримання житла, отримання автомобіля з ручним керуванням, отримання путівок до санаторно-лікувальних закладів та інших статей цього закону. І з кожним роком, на превеликий жаль, життя ветеранів та інвалідів війни не покращується, а навпаки – погіршується.   
Одним з головних напрямів роботи УСВА був і залишається захист соціальних гарантій  інвалідів війни, родин загиблих, учасників бойових дій. У цьому році з ініціативи Правління УСВА 25 квітня, 19 червня і 18 вересня  було проведено багатотисячні Всеукраїнські попереджувальні мирні акції, вимоги яких надано керівництву держави. Серед них: поновлення у повному обсязі пільг для родин загиблих воїнів і  Героїв Радянського Союзу відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», запровадження державних гарантій і механізму фінансування надання необхідних медичних послуг і лікарських засобів учасникам бойових дій, інвалідам війни і родинам загиблих воїнів за рахунок коштів державного солідарного медичного страхування, встановлення достойних пенсій ветеранам війни і військової служби, їх перерахунок усім пенсіонерам України відповідно до трудових, військових і службових внесків і заслуг, насамперед пенсій особам з інвалідністю внаслідок війни з числа військовослужбовців рядового і сержантського складу, скасування постанови КМУ від 14 березня 2018 року «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» як таку, що звужує права ветеранів війни на пільговий проїзд, не допустити перепрофілювання, зміни форм власності й розширення контингенту пацієнтів на чинній матеріальній базі госпіталю «Лісова поляна» та інших госпіталів ветеранів і інвалідів та інші.
УСВА в черговий раз продемонструвала владі й суспільству, що ми ще живі та разом ми – організована, дисциплінована сила, яка спроможна відстоювати права ветеранів війни і сімей загиблих воїнів. Цього разу нас почули, відбулися ділові зустрічі з міністрами, народними депутатами, створено робочу групу. Чогось ми добилися, чогось – ні, але головне – ми разом зробили велику справу, помітний крок у боротьбі за наші соціальні права. І зупинятися – ми не збираємося!
Прес-служба УСВА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов