" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41013869 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Міністерство оборони
Надрукувати Надіслати електронною поштою
kmu.jpg      Уряд ухвалив розпорядження „Про заходи з підготовки та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав” та „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 р. № 156”. Розпорядженнями затверджено план заходів з підготовки та відзначення у 2019 році Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а також удосконалено Порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат.
      Прийняття зазначених рішень сприятиме вшануванню на державному рівні ветеранів війни, учасників бойових дій на території інших держав і увічненню пам’яті загиблих.
      Реалізація актів не потребуватиме додаткових видатків з державного бюджету України та інших фінансових витрат.
      Розпорядження прийняті з дорученням доопрацювання та оформлення у триденний строк відповідно до регламентних вимог і з урахуванням результатів обговорення.

      Урядовий портал
      Міністерство соціальної політики України,
      опубліковано 05 грудня 2018 року о 16:08.


Важливе, довгоочікуване рішення Уряду

usva_logo.jpg      5 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України на черговому засіданні розглянув проект розпорядження Кабінету Міністрів України про заходи з підготовки і відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у 2019 році. Доповідачем з даного питання порядку денного виступив міністр соціальної політики. Андрій Олексійович Рева.
      15 лютого 2019 року виповнюється 30 років з дня повного виводу радянських військ з Афганістану. Однак уроки Афганської війни для світу і її наслідки для України недостатньо вивчені і враховані у сучасному житті.
      Країни НАТО в загальної коаліції, яка нараховувала 50 держав, в тому числі і Україну, у період з 2001 до 2014 року не поставили крапку у афганській війні. З 2015 року розпочата нова операція сил НАТО «Решуча підтримка», в якої беруть участь 39 держав. Україна передбачає направлення 30 військових фахівців для участі в операції. Війна триває…
      З України на цю війну у період 1979–1989 рр. було призвано 160 000 наших громадян.  Ветерани Афганської війни незадоволені ставленням влади до їх соціальних проблем. Тому навесні і влітку 2018 року Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) організувала и провела низку попереджувальних масових акцій перед будівлями Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України. Учасники акцій висунули вимоги до влади у соціальної і медичної сфері.
      Міністр соціальної політики Рева А. О. неодноразово зустрічався і з учасниками акцій і з керівниками УСВА, її головою Червонопиським С. В. У відвертих обговореннях існуючих соціальних проблем ветеранів по окремих питаннях був досягнутий консенсус. Міністр підтримав пропозицію УСВА щодо відзначення особливого у 2019 році Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в зв’язку з 30-ю річницею виведення військ з Афганістану.
      Після тривалої наполегливої роботи над проектом Мінсоцполітики, Держслужби у справах ветеранів війни і громадських організацій ветеранів Афганістану, довготривалого погодження з центральними органами виконавчої влади Кабінет Міністрів України прийняв довгоочікуване РОЗПОРЯДЖЕННЯ.
      Ветерани сподіваються, що все, передбачене планами, буде виконано!!!
     
   Прес-служба УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.