" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Рівному вшанували пам'ять загиблих воїнів-«афганців» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40978585 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
У Рівному вшанували пам'ять загиблих воїнів-«афганців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
«І тільки в день похорон дозволялось віддати труну батькам. То було страшно, повірте, тому що батьки ходили навколо військкомату, щоб побачити своє дитя. Тяжкий час був. Це вже пізніше, після 85-го року якби офіційно вже дозволялось вскривати, бо Радянський Союз неофіційно воював, якби, в Афганістані. Сьогодні ми разом, треба триматись один одного, треба підтримувати один одного, тому що нас стає менше і менше по болячкам, в когось болячка така, що він не може бути присутнім в суспільстві – всяке буває. Але ті, що стоять у строю – треба триматись разом».
rivne_271218_01.jpg

Так коротко сьогодні до присутніх на мітингу-реквіємі звернуся голова Рівненської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Гурницький.
25 грудня до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам на майдані Короленка прийшли воїни-«афганці» та рідні вже покійних учасників бойових дій  щоб вшанувати пам'ять військовослужбовців, які загинули під час війни в Афганістані. Присвятили це 39-й річниці введення радянських військ в Афганістан.
Десятирічна війна, нагадаємо, почалась 25 грудня 1979 року. Зазначимо, що так званий «інтернаціональний обов'язок» виконували і близько трьох тисяч військовослужбовців Радянської армії, яких призвали з Рівненщини. 104 бійця повернулись додому у цинкових трунах. Зараз в області проживає трохи більше двох тисяч учасників бойових дій в Афганістані.
15 лютого, як зазначив голова обласної спілки воїнів-афганців Володимир Гурницький, вони зберуться на цьому ж місці, аби відзначити 30-ту річницю виведення військ. Загалом Радянський Союз, за офіційними даними, втратив убитими у цій війні понад 15 тисяч армійців.
UA: Рівне
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.