" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новорічна зустріч друзів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40987382 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Новорічна зустріч друзів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Стало доброю традицією – актив Чернігівської міської організації УСВА разом з сім'ями побратимів, які загинули під час Афганській війні і на Донбасі напередодні старого Нового року підвели підсумки минулого 2018 року і обговорили спільні плани на 2019 рік.
chernhiv_140119_01.jpg
Від громадської організації "Єдина родина Чернігівщини", її керівник Микола Шанський – батько воїна, який загинув на Донбасі за незалежність України, привітав всіх присутніх з новорічними святами та подарував музею бойової Слави воїнів-інтернаціоналістів міста пам’ятні фото з відкриття каплиці “Архистратига Божого Михаїла на честь Воїнів полеглих за Україну’’.
«Такі наші зустрічі, – наголосив Микола Шанський, – мають на меті соціальну і моральну підтримку сімей загиблих воїнів в АТО і в інших військових конфліктах. Сьогодні ми одна велика сім'я, при кожній зустрічі намагаємося об'єднати і згуртувати сім'ї загиблих, підтримати один одного, поліпшити якість спілкування і взаєморозуміння».
chernhiv_140119_02.jpg
І дійсно, під час зустрічі і спілкування всі присутні згадували не тільки хлопців, які зі зброєю в руках захищали та захищають незалежність України, а й лікарів, котрі в мирний час повертають з того світу поранених в зоні АТО-ООС і волонтерів, на плечах яких тримається наша армія. Присутні з задоволенням привітали з присвоєнням почесного звання "Жінка року – 2018" члена правління громадської організації "Єдина родина Чернігівщини" Раїсу Шанську – мати загиблого героя, яка проводить велику волонтерську діяльність. Раїса Олександрівна, як і інша лауреатка конкурсу "Жінка року – 2011" голова Чернігівського обласного комітету сімей загиблих у Афганістані Лариса Олександрівна Кожар – мати загиблого в Афганістані, поєднують в собі велику силу духу. Обидві ці мудрі і справжні берегині згуртували навколо сотні матерів і разом з ними успішно проводять патріотичне виховання молоді. Також друзі привітали квітами та подарунками присутніх на зустрічі учасників бойових дій Анатолія Кирилюка та Володимира Бєляєва, які 1 січня святкували свої дні народження.
chernhiv_140119_03.jpg
«Так сталося, що не тільки нашому поколінню прийшлося приймати участь у бойових діях та втрачати бойових друзів та побратимів, – сказав голова міської організації УСВА Анатолій Кирилюк,– 119 кращих своїх синів втратила Чернігівщина на Афганській війні, 30-у річницю закінчення якої ми відзначаємо у цьому році 15 лютого. На превелику жаль, і сьогодні вже впродовж п’яти років ми продовжуємо втрачати справжніх своїх героїв – 190 синів, чоловіків, батьків не повернулись до рідної домівки, двадцять з яких поховані поза межами чернігівської землі. Низько схиляю голову перед родинами, батьками, близькими загиблих, вшановуючи пам'ять наших захисників, їх героїчний подвиг, які не вагаючись, поклали свої життя заради України, вільної та квітучої. Я розумію наскільки тяжко зараз рідним бувати біля могил своїх близьких, синів. Однак герої не вмирають! Ми завжди будемо пам’ятати наших новітніх героїв, молодих людей, які віддали свої життя за свободу та незалежність країни. Дякую тим воїнам захисникам, які сьогодні продовжують нести службу на сході, боронячи нашу рідну землю, а всім вам, присутнім від щирого серця бажаю у новому році і завжди, міцного здоров’я, широких життєвих горизонтів, наснаги, сил і віри в те, що мине важка пора, розквітне пишний цвіт калини і запанує мир у нашій рідній Україні».
chernhiv_140119_04.jpg
Володимир БЄЛЯЄВ,
голова Чернігівської обласної організації Партії ветеранів Афганістану.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.