" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Укрзалізниця запроваджує для людей з інвалідністю продаж пільгових квитків через інтернет Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40988509 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрзалізниця запроваджує для людей з інвалідністю продаж пільгових квитків через інтернет Надрукувати Надіслати електронною поштою
ukrzaliznitsya_250119_01.jpgПочинаючи з  17 січня 2019 року, громадяни пільгових категорій, а саме люди з інвалідністю, зможуть придбати пільгові квитки на поїзди онлайн. Це стало можливим завдяки запровадженню Укрзалізницею спільно з Міністерством соціальної політики відповідної опції на сайті booking.uz.gov.ua, яка суттєво покращить якість обслуговування людей з інвалідністю. На першому етапі нова функція працюватиме в тестовому режимі виключно на сайті Укрзалізниці booking.uz.gov.ua, у подальшому сервіс буде доступний також через мобільні додатки.
«Тепер, коли Міністерство соціальної політики завершило роботу над формуванням електронної бази людей з інвалідністю, ми отримали можливість запровадити для них продаж квитків не лише в касах, а й онлайн. Раніше для цього треба було їхати виключно в каси на вокзалах. Крок за кроком впроваджуємо європейські стандарти обслуговування пасажирів і створюємо безбар’єрний простір і на вокзалах, і в онлайн-сервісах», – повідомив голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов у Facebook.
«Поки цей сервіс у тестовому варіанті, він працює лише на сайті, у подальшому – буде доступний і в мобільному додатку», – зауважив керівник Укрзалізниці.
Під час оформлення пільгового квитка через інтернет інформація про посвідчення, яке дає право на пільговий проїзд, перевіряється в режимі реального часу в Централізованому банку даних з проблем інвалідності Міністерства соціальної політики. У Централізованому банку даних з проблем інвалідності Мінсоцполітики перевіряється наявність інформації про посвідчення; відповідність прізвища, імені, типу пільги, групи з інвалідності, які введені пасажиром, інформації про посвідчення із Централізованого банку даних з проблем інвалідності Мінсоцполітики, а також термін дії пільги в посвідченні. Якщо результати перевірки некоректні, пільговий квиток не продається. Мінсоцполітики інформує, що для перевірки наявної інформації про пільгове посвідчення в Централізованому банку даних з проблем інвалідності громадянам необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за зареєстрованим або фактичним місцем проживання.
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян переконаний: коли великі проекти, як, наприклад, запровадження швидкісного руху, вимагають великих інвестицій і років часу, то низка вдалих рішень здатна значно покращити сервіс Укрзалізниці для пасажирів уже сьогодні. «Мені приємно, що першим таким кроком Укрзалізниці у 2019 році стало запровадження спеціального сервісу, який дозволяє людям з інвалідністю купувати квитки онлайн. Але людина з інвалідністю повинна мати змогу не тільки замовити собі квиток на потяг, але й зручно та безперешкодно здійснити поїздку. Це означає обладнання вокзалів і вагонів усім необхідним, наявність візків на вокзалах і станціях тощо. Також і сайт Укрзалізниці, і вокзали та станції мають містити інформацію про те, які послуги може надати перевізник пасажиру з інвалідністю. Я вітаю Укрзалізницю із запуском сервісу з продажу квитків і бажаю не зупинятися на цьому. Укрзалізниця має мою повну підтримку в питаннях підвищення сервісу пасажирських перевезень», – прокоментував Володимир Омелян.
Оформити проїзні документи через інтернет можуть люди з інвалідністю, які належать до пільгової категорії громадян на проїзд залізничним транспортом за пільговою ціною без використання талонів. Це інваліди Великої Вітчизняної війни І, ІІ та III групи та прирівняні до них особи, інваліди війни ІІ-ІІІ груп з числа учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, яким виповнилось 85 років та більше, інваліди війни І, ІІ та ІІІ групи. Придбати пільгові квитки онлайн також можна дітям-інвалідам до 6 років та від 6 до 18 років.
Нагадаємо, що з листопада 2014 року Укрзалізниця здійснює онлайн-продаж пільгових квитків для студентів.
Офіційний сайт Укрзалізниці.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.