" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Війна в Афганістані: трагедія та жертовність Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40987350 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Війна в Афганістані: трагедія та жертовність Надрукувати Надіслати електронною поштою
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ з Афганістану у Київської гімназії №19 «Межигірська» відбувся тематичний урок «Війна в Афганістані: трагедія та жертовність».
kiev_130219_01.jpg

На зустріч з учнями завітав ветеран Збройних Сил України, учасник бойових дій в Афганістані полковника запасу М. С. Дорохов, який розповів, що 15 лютого виконується 30-а річниця виведення військ з Афганістану. Ця дата має історичну та соціальну важливість для України. Війна залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив синів чи батьків. Актуальними для ветеранів тієї війни залишаються проблеми соціального і медичного забезпечення.
kiev_130219_02.jpg
Він розповів історію війни в Республіці Афганістан, ознайомив з архівними фотографіями, мемуарною, історичною та художню  літературою, записами  авторів героїко-патріотичних пісень на «афганську» тематику. Учні переглянули документальний фільми про причини війни, епізоди бойових дій, мужність військовослужбовців в боях, загибель та поранення учасників війни, труднощі адаптації  ветеранів війни у мирне життя.
Особливе хвилювання у молоді викликала розповідь вчительки історії Н. М. Ярош про загибель у Афганській війні її близького родича.
Полковник запасу Микола Дорохов порекомендував учням відвідати Меморіальний комплекс пам’яті воїнів України, полеглих в Афганістані та учасників антитерористичної операції, включитися у волонтерську роботу щодо відвідування ветеранів війни, які перебувають у госпіталях, лікарнях, або за місцем їх проживання.
kiev_130219_03.jpg
Прес-служба УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.