" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Меморіальна дошка на честь Ярослава Клюби Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41021680 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Меморіальна дошка на честь Ярослава Клюби Надрукувати Надіслати електронною поштою
13 лютого з ініціативи Галицької районної організації УСВА до 30-ї річниці виведення військ з Афганістану, на фасаді школи у селі Дитятини на Івано-Франківщині урочисто відкрито меморіальну дошку на честь зниклого безвісті воїна-«афганця» Ярослава Родіоновича Клюби.
ivanofrankivsk_190219_01.jpg

З Галицького району, що на Івано-Франківщині, через горнило Афганської війни пройшли 145 чоловік, з них – 8 загинуло.  а один – зник безвісти.
У відкриті меморіальної дошки взяли участь ветерани Афганської війни, представники районної та місцевої влади, учнівська молодь, родичі та односельці воїна.
Почесне право відкрити дошку надано брату Ярослава – Павлу Клюбі і бойовому побратиму Василю Грудзевичу.
Після освячення пам’ятної дошки до присутніх звернувся голова Івано-Франківської обласної організації УСВА Юрій Купчій. Він наголосив на тому, що дуже важливо берегти пам'ять про тих, хто з честю виконав свій військовий та громадський обов’язок. Всі заходи, які будуть відбуватися в рамках вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в чергове підтверджують, що діяльність громадської організації є надзвичайно дієвою та послідовною, як в питанні увічнення пам’яті, так і патріотичного виховання молоді.
ivanofrankivsk_190219_02.jpg
Голова районної організації УСВА Михайло Вітовський за допомогу та сприяння  у встановленні дошки подякував представникам районної та місцевої влади, які ніколи не стоять осторонь проблем вонів-«афганців» і завжди йдуть назустріч спілці.
Особливо хвилюючим був виступ Павла Клюби, який розповів, що день, коли надійшла звістка про те, що брат зник безвісти, став найчорнішим днем для їхньої родини. Мати Ярослава Павлівна робила все можливе для з’ясування долі сина і до кінця життя не втрачала надії, що її Славчик живий. Павло Клюба подякував бойовим побратимам за збереження пам'яті про брата.
Учні місцевої школи організували вечір-спомин про свого земляка, на який запросили воїнів-«афганців». Згодом всі разом відвідали могили матері Ярослава Клюби та загиблого в АТО Олега Перепічки, де поклали квіти та запалили свічки.
ivanofrankivsk_190219_03.jpg
Михайло БІГУН,
заступник голови Галицької районної організації УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.