" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Данина ратному обов’язку Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41039754 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Данина ратному обов’язку Надрукувати Надіслати електронною поштою
Спливають роки, але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни в Афганістані, Ефіопії, Анголі, В’єтнамі іншими гарячими точками, хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів – ті події залишились болем у серці та назавжди закарбувалися в пам’яті. І саме ця пам’ять щороку, у лютневі дні, збирає всіх разом, щоб вшанувати воїнів-інтернаціоналістів, згадати тих, хто не повернувся з війни.
shepttivka_210219_01.jpg

15 лютого, на свято Стрітення, у Шепетівському міському Будинку культури відбулися міськрайонні заходи, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ з Афганістану.
Вшанувати пам’ять тих, хто воював на чужій землі, прийшли представники обласної, районної та міської влади, громадськість міста і району. Того дня слова вдячності за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність висловили народний депутат України Роман Мацола, голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим Лозовий, голова райдержадміністрації Віталій Бузиль, голова районної ради Петро Дзяворук, міський голова Михайло Полодюк.
shepttivka_210219_02.jpg
У своїх виступах очільники влади подякували воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм, самопожертву та вірність військовій присязі. За те, що з першого дня вийшли на Майдан, аби відстояти свободу і незалежність, першими пійшли добровольцями на схід України.
«І сьогодні, коли неоголошена війна забирає життя наших громадян, калічить життя солдатів, літніх людей, дітей, ми особливо усвідомлюємо, якою жахливою ціною розплачувалися наші воїни-інтернаціоналісти за військово-політичну спецоперацію Радянського Союзу в Афганістані. Знаємо, що війна залишила невиліковну рану у ваших душах та серцях. Адже ви бачили смерть своїх друзів, побратимів. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати  воїнів, які не повернулися з воєн і битв, загинувши далеко від рідної землі», — запевнив Вадим Лозовий.
shepttivka_210219_03.jpg
Активісти ветеранського руху нагороджені Почесними грамотами Шепетівської райдержадміністрації, районної та міської рад. А воїну-«афганцю» Володимиру Пипичу вручено Почесну грамоту Кабінету Міністрів України.
Голова Шепетівської Спілки ветеранів Афганістану Валерій Окорський вручив Подяки керівникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування за розуміння, співпрацю та підтримку «афганського» руху.
shepttivka_210219_04.jpg
Надзвичайно хвилюючими були виступи творчих колективів працівників культури, які підготували змістовний тематичний концерт.
Ветерани війни, представники органів влади, місцеві жителі, молодь поклали квіти  до меморіалу воїнам-інтернаціоналістам «Чорний тюльпан», хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять загиблих воїнів в Афганістані і в зоні проведення АТО-ООС.
Після офіційної частини бойові побратими змогли в неформальної обстановці поспілкуватися, згадати минуле та обговорити поточні проблеми і політичне становище в країні.
shepttivka_210219_05.jpg
Прес-служба Шепетівської Спілки ветеранів Афганістану.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.