" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’ять жива – допоки ми пам’ятаємо Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40987088 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Пам’ять жива – допоки ми пам’ятаємо Надрукувати Надіслати електронною поштою
14 лютого Ратнівська районна організація Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану долучилась до урочистостей з нагоди пам’ятної дати – Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.
volin_210219_01.jpg

З кожним роком, все далі, історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни. Але ми не маємо права викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі наших побратимів.
volin_210219_02.jpg
Відтак, щорічно, воїнів-«афганців», представників виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадських активістів зібрала визначна дата. У залі райдержадміністрації лунали слова подяки та шанування учасникам бойових дій, які повернулись живими на Батьківщину, за їх відвагу та мужність, безстрашність та героїзм у тій страшній війні. Вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих та померлих.
Голова Ратнівської організації Сергій Філіпчук нагородив членів Спілки  ювілейними відзнаками – медалями «Честь. Мужність. Пам’ять». Концертну програму заходу підготували колективи районного Будинку культури, а про страшне пекло Афганської війни співали її учасники – В’ячеслав Наход, Головій Анатолій та Василь Головій.
volin_210219_03.jpg
Після урочистостей ветерани Афганістану у селище Ратне поклали квіти до пам’ятного знаку «Афганський біль пройняв усіх серця…». Також покладено квіти до пам’ятних знаків учасникам бойових дій в Афганістані та учасникам АТО, які встановлені з ініціативи районної Спілки у селі Замшани і седище Заболоття Волинської області. Після усіх заходів ветерани зібрались у неформальній обстановці та поділились спогадами тих років й обговорили хвилюючі питання.
volin_210219_04.jpg
Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав представники районної організації уже традиційно відвідали матір загиблого в Афганістані побратима – Петра Штика, жителя села Самари Волинської області. Щорічно воїни-«афганці» підтримують та допомагають старенькій матері у всьому. У цей день у місцевому ліцеї імені Петра Штика за участі голови Самарівської сільської ради Володимира Маргеса, дирекції школи відбувся захід пам’яті загиблого земляка. Учасники дійства побували в кімнаті пам’яті Петра Штика, вшанували його пам'ять хвилиною мовчання та положили квіти на могилу. Пам’ять жива – допоки ми пам’ятаємо.
volin_210219_05.jpg
volin_210219_06.jpg
volin_210219_07.jpg
volin_210219_08.jpg
volin_210219_09.jpg

Сергій Філіпчук,
голова Ратнівської районної організації ВОСВА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.