Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40972268 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
У Закарпатському обласному ліцеї-інтернаті вшанували воїнів-інтернаціоналістів Надрукувати Надіслати електронною поштою
30 років минуло з того часу, коли останній солдат був виведений за межі Афганістану. Цей день і є закінченням майже десятирічної Афганської війни. Закрилася остання сторінка героїчного і драматичного літопису. Перестали йти трагічні листи з Афганістану.
zakarpatya_210219_01.jpg
У Закарпатському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Красного поля   працюють досвідчені офіцери-«афганці»: начальник ліцею-інтернату полковник Ю. М. Захаров., командир роти підполковник Ю. Л. Францішко, командир взводу полковник І. І. Пацкань, тому для навчального закладу 15 лютого – особливий день.
zakarpatya_210219_02.jpg
13 лютого у Мукачівському драматичному театрі пройшов IV щорічний загальноліцейний конкурс патріотичної пісні, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-й річниці виведення військ з Афганістану.
У заході взяли участь воїни-інтернаціоналісти, учасники АТО-ООС, голова Закарпатської територіальної організації УСВА В. К. Югас, колишній голова ЗТО УСВА А. І. Шейдик, голова Закарпатської  обласної організації учасників АТО І. Ю. Удут, голова Мукачівської міської спілки ветеранів Афганістану В. С. Семенчук.
zakarpatya_210219_03.jpg
Віктор Югас, який активно бере участь у всіх заходах ліцею-інтернату, привітав з ювілейною датою, розповів про війну в Афганістані та вручив пам’ятні медалі «Честь, Мужність, Пам'ять» учасникам бойових дій в Афганістані  Ю. М. Захарову, І. І.  Пацканю і  Ю. Л. Францішку.
15 лютого у ліцеї-інтернаті день почався з урочистого шикування. У своєму зверненні  начальник ліцею-інтернату зазначив, що для ветеранів-«афганців» це визначна дата і  наголосив, що ліцеїстам слід пам’ятати про подібні події в історії України.
zakarpatya_210219_04.jpg
Юрій Михайлович вручив вихованцям ліцею-інтернату дипломи  І, ІІ, ІІІ ступенів та грамоти за участь у конкурсі патріотичної пісні, що пройшов у драмтеатрі. Крім цього, призери отримали цінні та пам’ятні книги «Війна XXI століття». Офіцерів-вихователів, ветеранів Афганістану полковника І. І. Пацканя і підполковника Ю. Л. Францішка начальник ліцею-інтернату привітав врученням пам’ятним набором книг з афганської тематики.
zakarpatya_210219_05.jpg
Від УСВА вихованцям ліцею-інтернату було вручено грамоти «За активну участь у конкурсі патріотичної пісні». Подяками від УСВА відзначені офіцери-вихователі, вихованці яких зайняли перші місця у конкурсі, а саме підполковник С. В. Грінка і майор В. Г. Захаров. 15 лютого Мукачівський міський  голова А. В. Балога вручив начальнику ліцею-інтернату полковнику Захарову медаль «30 років з дня виведення військ з Афганістану».
zakarpatya_210219_06.jpg
Вже за традицією 15 лютого ліцеїсти першого курсу взяли участь у загальноміських заходах, який пройшов на площі Федорова біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.
zakarpatya_210219_07.jpg
zakarpatya_210219_08.jpg
zakarpatya_210219_09.jpg
Прес-служба ЗТО УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов