" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Турнір пам’яті побратимів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41050099 Відвідувачів
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Турнір пам’яті побратимів Надрукувати Надіслати електронною поштою
10 лютого в спортзалі Тисменицької школи Тисменицького району на Івано-Франківщині фінішував волейбольний турнір пам'яті полеглих воїнів-«афганців», приурочений до 30-ї річниці виведення військ з Афганістану.
ivano_frankivsk_260219_01.jpg

2, 3 і 9 лютого відбулися відбіркові ігри до фінальної частини. Цей турнір уже вдев'яте провела районна організація Української Спілки ветеранів Афганістану спільно з фізкультурно-спортивним товариством "Колос" за підтримки районної ради і РДА. Варто уточнити, що лідер спілки воїнів-«афганців» Дмитро Сатур великий прихильник волейболу, й зробив чи не найбільше для становлення волейбольної команди в Тисмениці, а під егідою ФСТ "Колос", яке очолює головний суддя цього турніру Степан Долик, якраз проходить районна волейбольна першість.
Цього разу на турнір зголосилося дев’ять команд (серед них навіть гості з села Золотий Потік Бучацького району Тернопільщини). Розіграш проходив у три етапи. В ході перших двох визначилася четвірка учасників фінальної частини – команди Марківців, Милування, Старих Кривотул і Тисмениці.
ivano_frankivsk_260219_02.jpg
Під час урочистої церемонії капітани команд підняли Державний прапор. Учасників змагань та всіх присутніх благословив настоятель Тисменицької церкви Святого Миколая отець Володимир Гринишин. З вітальними словами до спортсменів та ветеранів Афганської війни та учасників бойових дій на сході України звернулися голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк, заступник міського голови Тисмениці Сергій Ковальчук, Дмитро Сатур і Степан Долик. Серед присутніх на турнірі разом з Д. Сатуром були ветерани Афганістану Валерій Ступницький, який очолює Тлумацьку районну організацію УСВА, Петро Іванчук, Василь Олексин, Володимир Романчук.
ivano_frankivsk_260219_03.jpg
Ігри відбувалися за «олімпійською системою»: переможці півфінальних матчів змагалися за перше місце, а ті, що поступилися, розігрували бронзу. Призери фінальної частини турніру нагороджені медалями за 1-2-3-4 місця,  а переможець перехідним кубком. Нагороди придбані Тисменицькою районною організацією УСВА.   Ще до офіційного відкриття відбувся напружений матч майже рівних команд зі Старих Кривотул і Марківців. Після перемоги над колишніми вихованцями знаменитого Олега Запорожця (чемпіона Європи та призера Олімпійських ігор), кривотульські фани та представники команди були впевнені: "Ми вже завоювали перше місце!" В другому півфіналі милуванці здолали тисменичан. У грі за третє місце Марківці перемогли "столичну" команду в чотирьох партіях (3:1). А в фіналі Старі Кривотули здолали команду Милування "насухо", хоч мало бракувало аби вирвати перемогу в третій партії та закрутити інтригу...
Нагородження команд провели організатори турніру, ветерани-«афганці», сільський голова Старих Кривотул Володимир Назарук.
ivano_frankivsk_260219_04.jpg
Володимир ЗАНИК.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.