" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - В гості до Мавки Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40987762 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
В гості до Мавки Надрукувати Надіслати електронною поштою
29 березня з ініціативи служби у справах дітей та мододі райдержадміністрації за участю працівників відділу культури, Ковельської міськрайонної організації УСВА, спеціалістів Колодяжненської сільської ради відбувся одноденний туристичнний поход «В гості до Мавки».
1604201907.jpg
У поході взяли участь 37 учнів ЗОШ сіл Дроздні, Кричевичі, Скулин, Уховецьк, Волошки, Черемошне. Під час походу діти мали змогу ознайомитися з географічними та історичними об’єктами як ріка Широка (права притока ріки Бобрівки), гора Вопшар (поблизу села Стеблі), Княжа гора, пам’ятний Хрест воїнам ОУН-УПА (поблизу с. Скулин), урочище Нечимне.
Учасників туристичного походу привітав начальник служби усправах дітей та молоді райдержадміністрації Сергій Ілюшик, якій побажав усім хорошого настрою та незабутніх вражень. В урочищі, ландшафтному заказнику, який належить до охоронних об’єктів, діти відвідали музей «Лісової пісні», а ще побачили пам’ятні місця, пов’язані з написанням безсмертного твору «Лісова пісня».
1604201908.jpg
Головний спеціаліст служби у справах дітей та молоді райдержадміністрації Любов Шульгач провела для дітей цікаву екскурсію по території заказника, яку присутні задоволено слухали. Під час проведення вікторини, пов’язаної з творчістю поетеси, учні показали високі знання. Здавалося, сама природа сприяла розкриттю творчих здібностей дітей. Провесінь довкола усе ж така, як її опоетизувала Леся Українка у пролозі до «Лісової пісні»: «По узліссі і на галявині зеленіє перший ряст і цвітуть проліски … Дерева ще безлисті, але вкриті бростю, що от-от має розкритися…». Як гарно !!!
1604201909.jpg
«Вилетіла галка з глибокого балка, вилетіла друга з зеленого луга…» пролунала давня народна пісня, яку ще записала Леся Українка у цьому ж таки селі. Вона прозвучала у виконанні Петра Журавля, директора районного Будинку культури та Любові Шульгач. Звучали й інші пісні… Зокрема, повстанські, які виконали Ірина Михалевич, керівник колективу «Колорит» та Петро Журавель.
Спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Інна Вознюк розповіла учасникам походу про те, що в сорокових та на початку п’ятдесятих років минулого століття в лісах біля Скулина знаходився штаб та загони повстанської армії. У розповіді прозвучало звернення до дітей з побажаннями вивчати свій край, шанувати його героїчне минуле.
1604201910.jpg
Чимало зусиль до проведення туристичного походу доклала творча та ініціативна Лілія Осіпчук, головний спеціаліст гуманітарної сфери Колодяжненської сільської ради.
По закінченню зустрічі діти мали змогу позмагатися у стрільбі з пневматичної зброї, ознайомитись з правилами поводження з вибухонебезпечними предметами, спробувати свої сили в подоланні умовного болота на паралельних мотузках, просто цікаво й змістовно провести час.
1604201911.jpg
Перше місце в туристичному поході дісталося команді ЗОШ І-ІІ ст. с. Волошки; ІІ місце - ЗОШ І-ІІ ст. с. Черемошне; ІІІ місце – ЗОШ І-ІІІ ст. с. Кричевичі.
У змаганнях з пневматичної зброї І місце зайняла команда ЗОШ І-ІІ ст. с. Черемошне; ІІ місце - ЗОШ І-ІІІ ст. с. Дроздні; ІІІ місце - ЗОШ І-ІІІ с. Волошки.
В особистому заліку чемпіонами зі стрільби стали : учениця ЗОШ І-ІІ ст. с. Черемошне - Мороз Катерина та учень ЗОШ І - ІІ ст. с. Волошки – Білополов Олександр.
1604201912.jpg
Почесною грамотою Волинської обласної Спілки ветеранів Афганістану був нагороджений голова Колодяжненської сільської ради Віталій Кашик, за активну життєву позицію, участь та сприяння розвитку туризму Ковельщини.
1604201913.jpg
По закінченню зустрічі, перед учасниками походу виступив голова Ковельської МО УСВА Микола Савосюк, який і вручив переможцям грамоти та подякував організаторам походу за якісну підготовку та цікаво проведений час.
Прес-служба Волинської обласної Спілки ветеранів Афганістану.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.