" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’ятна дошка воїну-«афганцю» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40992277 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Пам’ятна дошка воїну-«афганцю» Надрукувати Надіслати електронною поштою
У селі Громи на Черкащині з ініціативи та безпосередньої участі Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану на фасаді місцевої школи урочисто відкрито меморіальну дошку випускнику, прапорщику Володимиру Миколайовичу Гребенюку.
Володимир Гребенюк – уродженець села Громи. Прапорщик, начальник медичного пункту 278-ї окремої дорожньо-комендантської бригади героїчно загинув при виконанні військового обов’язку в Афганістані. Нагороджений посмертно орденом Червоної Зірки і медаллю «Воїну-інтернаціоналісту».
У відкритті взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін, староста села Громи Олександр Ковальчук, голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко, родичі та побратими загиблого воїна-«афганця», школярі, жителі села.
Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький відмітив, що Гребенюк Володимир Миколайович – взірець для сьогоднішніх та майбутніх поколінь. Адже подвиги учасників бойових дій – це правда історії, це самопожертва та героїзм, це приклад служіння Батьківщині. І в особі Володимира Гребенюка ми схиляємо голови перед усіма тими, хто пролив свою кров, виконуючи інтернаціональний обов’язок.
«Ми завжди будемо пам’ятати всіх, хто не повернувся з чужої та жорстокої Афганської війни. Воїни-інтернаціоналісти знають ціну миру. Тому сьогодні, коли вже на нашій рідній землі ллється кров, вони не стоять осторонь цих подій, а передають свій бойовий та життєвий досвід молодим воїнам Збройних Сил України, школярам, підтримують матерів, вдів і дітей своїх полеглих побратимів, реалізують чимало благодійних, соціальних та культурних проектів. Бажаю усім вам мирного неба, добробуту, здоров’я, сил та енергії для нових справ», – зазначив Сергій Жорницький.
Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять Володимира Гребенюка та всіх, хто загинув на Афганській війні і в зоні проведення АТО-ООС, до меморіальний дошки поклали квіти.
2004201900.jpg 
На фото: перший заступник голови райдержадміністрації Сергій ЖОРНИЦЬКИЙ і голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег ЗАЙЧЕНКО відкривають пам’ятну дошку.
 
Відділ взаємодії з громадськістюь
апарату Уманської райдержадміністрації.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.