Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40959599 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Генерал-майору І. Ф. Момоту посмертно присвоєно звання Герой України Надрукувати Надіслати електронною поштою

  На численні звернення і представлення до Президента України керівництва Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)  03 травня 2019 року на решті І. Ф. МОМОТУ посмертно присвоєно звання Герой України.

0405201900.png

  Ігор Федорович Момот (18 серпня 1965–11 липня 2014) був учасником бойових дій в Афганістані, активним членом Черкаської обласної Спілки ветеранів Афганістану та учасників бойових дій, начальником Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України, начальником мотоманевреної групи Державної прикордонної служби України, заступником начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.
   Проходив службу в Афганістані  заступником начальника по політичній частині мінометної батареї 1ММГ 47 прикордонного загону. Згодом служив помічником начальника політвідділу з комсомольської роботи Керкинського прикордонного загону, до 1990 року. В складі групи політпрацівників Червонопрапорного середньоазійського прикордонного округу у лютому 1990 року перебував в
Баку, був в Нахічевані, за що отримав другу медаль «За відзнаку в охороні Державного кордону СРСР». З 1990 по 1992 р.р. — служив заступником начальника з політичної частини Першого прикордонного загону в районі Ширам.
    В Україні служив на посадах коменданта Котовського прикордонного загону та начальника Ізмаїльського прикордонного загону, яким командував 3,5 роки. Отримав юридичну освіту. Був заступником начальника оперативного управління в центральному апараті Державної прикордонної служби України в Києві.
   Очолював Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України м. Черкаси, селище Оршанець.
    Після ускладнення ситуації на українсько-російському кордоні Ігор Момот особисто сформував та очолив мотоманеврену групу Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби. Група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках. Підрозділ під командуванням полковника Ігоря Момота неодноразово вступав в бій з незаконними військовими формуваннями, в районах населених пунктів Дмитрівка, Маринівка і Амвросіївка Донецької області.
    Ігор Момот загинув 11 липня 2014 року внаслідок ракетної атаки біля Зеленопілля. Позиції опорного пункту українських сил, де розмістилися підрозділи 24-ї механізованої, 72-ї механізованої, 79-ї аеромобільної бригад і мотоманеврена група прикордонників в Луганській області були обстріляні з установки «Град».
   Мужність та героїзм нашого бойового побратима під час виконання бойових завдань на протязі всього життя є прикладом усім нам самовідданого служіння Батьківщині, Українському народові, патріотизму і вірності обов'язку, мужності та стійкості в ім’я збереження цілісності України.
   Світла пам’ять про генерал-майора Ігоря Федоровича Момота назавжди залишиться в наших серцях.

 

Прес-служба УСВА.

 

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов