" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Традиція, яка зародилася більше тридцяти років тому Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41046531 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Традиція, яка зародилася більше тридцяти років тому Надрукувати Надіслати електронною поштою

     В далеких вісімдесятих роках минулого століття обласна молодіжна газета «Комсомольське плем’я» опублікувала серію репортажів про загиблих в Афганістані воїнів, які поховані на території Вінницької області, серед інших матеріалів була розповідь про Сергія Гаврилюка – командира мотострілецького взводу, який героїчно загинув, рятуючи своїх підлеглих, під час ворожої засідки в районі перевалу Саланг.

0805201901.jpg

   У результаті пошукової роботи учні Глибочанської восьмирічної школи Тростянецького району відшукали батьків Гаврилюка Віктора Тарасовича та Ольгу Степанівну, які мешкають в селище Крижопіль. З того часу зав’язалася дружба між учнівським і вчительським колективами школи та батьками.

0805201902.jpg

   Понад тридцять років, в день загибелі сина 5 квітня, на запрошення учнів батьки приїжджають до села Глибочок, щоб разом з дітьми вшанувати пам’ять сина. Сім поколінь випускників школи пройшли через такі зустрічі з героєм війни в Афганістані.

0805201903.jpg

   Не стало виключенням і 5 квітня 2019 року, коли до школи завітала делегація обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані на чолі з головою Петром Кирилішиним разом з науковими співробітниками обласного краєзнавчого музею Надією Добровольською і Аллою Зарубенко, які презентували для учнів школи пересувну музейну виставку «Час і досі не згоїв рану – цей одвічний біль Афганістану».

0805201904.jpg

    Серед почесних гостей голова Тростянецької районної спілки ветеранів війни в Афганістані «Саланг» Володимир Корнієнко, голова Тростянецької районної Ради Людмила Скапровська, Глибочанський сільський голова Валентина Горбань, яка працювала в школі, організувала і вела роботу по вшануванню імені Героя, начальник відділу освіти Тростянецької райдержадміністрації Ольга Ільченко, учасники бойових дій в Афганістані села та Тростянецького району.

0805201905.jpg

      Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Сергія Гаврилюка, висадили алею з плодових та декоративних дерев та провели змагання по волейболу. Першість здобула команда студентів Верхівського сільськогосподарського коледжу, тренером якої є учасник бойових дій в Афганістані В. Г. Паламарчук.

0805201906.jpg

     Учасники змагань відзначені дипломами Тростянецької Спілки ветеранів війни в Афганістані «Саланг» та перехідним кубком.

 

    Прес-служба Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.