" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - «Афганець» урятував півсотні пасажирів автобуса від вибуху Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41024475 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
«Афганець» урятував півсотні пасажирів автобуса від вибуху Надрукувати Надіслати електронною поштою
17 травня, під час звичайного рейсу з Харкова до Чугуєва в салоні між собою посварилися чоловік та жінка. Чоловік витяг гранату, а жінка почала кричати. Водій автобуса запевняє, що чоловік був нетверезий. «Він у цивільному був, у нього було посвідчення УБД. Злегка напідпитку він був, п'яних ми не пускаємо», – розповів він.

Шофер змушений був зупинити автобус. Далі події розгорталися вже на зупинці посеред траси. Люди у паніці почали вибігати з автобуса. Вийшов з нього і чоловік із гранатою у руках. Чеку викинув просто на узбіччя у траву.

У тому самому автобусі їхав і Юрій Малявин – ветеран Афганської війни, на якій утратив ногу. Він одразу зрозумів, що граната бойова і, не вагаючись, кинувся на захист людей. «Поки він руку ось так тримав, на витягнутій руці. Граната була у нього у руці, без чеки, думаю, почекаю. Коли вона трошки опустилася вниз, в цей момент я перехопив двома руками, збив з ніг, потім потихеньку руку розтиснув, затиснув чеку», – розповідає чоловік.

Інші пасажири скрутили буяна. Чеку знайшли в траві та вставили назад у гранату, але Юрій усе одно не випускав боєприпасу з рук. Найбільше боявся, що вона здетонує. "Чотири секунди – і все! Я ще думаю, куди її кидати, тут зупинка, тут пустир, там ярок, але двісті метрів ураження! Я вже думаю, вона піді мною нехай залишиться», – підкреслює колишній військовий.

Вибухотехніки доїхали за годину. Їм довелося розгинати зведені судомами пальці героя. Гранату знешкодили, а чоловіка, який погрожував пасажирам, затримали.

«Правопорушником виявився 58-річний мешканець Чугуївського району. Його допитали, він співпрацює зі слідством», – розповіла прес-офіцер Харківського відділу поліції Вікторія Зінов'єва.

Чи справді чоловік із гранатою був учасником війни на сході, у поліції не повідомляють. А от що пасажири не постраждали, впевнені – лише завдяки Юрію Малявину. Сам герой себе таким не вважає та каже, що на його місці так учинив би будь-який справжній чоловік та офіцер.

Мар’я УМАНСЬКА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.