" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відбувся меморіал пам’яті Петра Майстра Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40989841 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Відбувся меморіал пам’яті Петра Майстра Надрукувати Надіслати електронною поштою
У Старих Кривотулах Тисменицького району Івано-Франківської області відбувся традиційний турнір пам’яті 19-річного Петра Майстра, який загинув в далекому Афганістані 22 вересня 1983 року.
0200.jpg
Про один з перших у нашому краї турнірів пам’яті воїна-«афганця» газета «Вперед» писала неодноразово, зокрема, наголошуючи торік про те, що в останні роки, після того, як з 2015 року 8 травня в Україні офіційно відзначають як День пам’яті та примирення Старокривотульська сільська рада, на чолі з Володимиром Назаруком, оргкомітет турніру, головою якого є ветеран спорту і наставник Василь Назарук цим турніром вшановують усіх захисників України, учасників різних протистоянь та воєн.
0201.jpg
Співорганізатором турніру пам’яті Петра Майстра незмінно є районна організація УСВА на чолі з Дмитром Сатуром.

Цього року на церемонію відкриття турніру прибули, як і минулого року, голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк, перший заступник голови Тисменицької РДА Володимир Заник, депутат районної ради Володимир Цапай, Дмитро Сатур і голова сусідніх Нових Кривотул Михайло Мантуляк.
0202.jpg
У рамках меморіалу пам’яті Петра Майстра вже чотири роки поспіль проходить і шаховий турнір, яким вшановують покійного останнього односельчанина, учасника ОУН-УПА Василя Ільківа.

На змагання, а це футбольні й волейбольні ігри, а також шахи, сільська рада, при допомозі спонсорів, виділяє призовий фонд, який компенсує учасникам транспортні витрати. Нагородну атрибутику забезпечує районна організація  ветеранів Афганістану.
0203.jpg
У футбольному турнірі взяли участь чотири команди ФК «Кривотули», «Енергія», яку створив депутат районної ради Володимир Цапай, «Цегельник» з Нових Кривотул, а також команда старокривотульських ветеранів. Збірну ветеранів зібрав Василь Назарук (віком від 45-ти до 70 років). До речі, Василь Миколайович стверджує, що цьогорічний меморіал пам’яті П. Майстра був 35-м за рахунком. Цього разу перемогу в турнірі здобув новокривотульський «Цегельник», друге місце за ФК «Кривотули», треті – старокривотульська «Енергія», а ветерани, відігравши без надривів півгодинні тайми замкнули турнірну драбинку.

На відміну від футболу, який у Кривотулах, скажемо так, не на підйомі (сільська команда навіть не заявлялася в першість району), старокривотульська команда «Колос» з волейболу третій рік поспіль найсильніша в районі. Потужно грає й команда ветеранів. Отож, у волейбольних іграх в рамках турніру П. Майстра перше місце зайняли ветерани, основний склад «Колосу» став другим, а третє місце – за сусідами й друзями з отинійської «Славії».

У шаховому турнірі цього року здобув перемогу Юрій Йосипів, «фаворит» шахівниці Роман Гошій цього разу поступився й став другим, а третє місце зайняв фермер Іван Нагорняк.

Загалом змагання тривали п’ять годин. Нагородження переможців і учасників турнірів провели голова райради Т. Градюк, перший заступник голови РДА В. Заник і старокривотульський голова В. Назарук.

Районні посадовці, В. Назарук, Д. Сатур, учасники АТО побували на могилі Петра Майстра, де хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого, запалили свічки і поклали квіти.

Володимир ЗАНИК.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.