" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’яті бойового товариша Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41035386 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Пам’яті бойового товариша Надрукувати Надіслати електронною поштою
    10 червня 2019 року на 56-у році перестало битися серце голови Сєвєродонецької міської організації воїнів-інтернаціоналістів УСВА, учасника бойових дій в Афганистані Бондаренка Олександра Васильовича.
1100.jpeg
    Олександр Бондаренко народився 4 березня 1964 року в селі Володимирівка Троїцького району Луганської області. Після закінчення середньої школи в Сєвєродонецьку вступив до Лисичанського гірничого технікуму, після закінчення якого був призваний до лав Збройних сил і направлений на навчання в Центральну школу військового собаківництва.

    Після закінчення школи служив командиром взводу роти розмінування у складі Обмеженого контингенту радянських військ в Афганістані з 1983 по 1984  в провінції Шиндант.

     За мужність і відвагу, проявлені при виконанні бойових завдань, Бондаренко О. В. був нагороджений медаллю «За бойові заслуги», медаллю ДРА «За відвагу», знаками військової доблесті.

    Після звільнення в запас Бондаренко повернувся додому, в Сєвєродонецьк, де влаштувався на роботу на комбінат «Ворошіловградхімстрой».

    Одночасно став активно займатися громадською діяльністю. У 1986 році став основним творцем і беззмінним головою Сєвєродонецької міської організації воїнів-інтернаціоналістів. Брав участь в першому зльоті керівників патріотичних клубів в 1986 році, а в 1987 році був делегатом Ашхабадського зльоту воїнів-інтернаціоналістів. З 1994 по 2002 роки обирався заступником голови ревізійної комісії УСВА.

    Олександр Васильович очолював громадську організацію більше 30 років. Був ініціатором створення в місті військово-патріотичного клубу «Форпост».

Під його контролем та за його  особистим сприянням за 20 років забезпечено житлом понад 100 учасників бойових дій та офіцерів запасу. Контролював виконання на місцях Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту», постанов КМУ, які стосуються сімей загиблих, інвалідів війни, учасників бойових дій

    Обирався депутатом Сєвєродонецької міської ради двох скликань, очолював у той час постійну депутатську комісію з питань охорони здоров’я та соціального захисту, з 1994–1997 – член виконавчого комітету міськради.

    За його наполегливістю у 2001 році збудовано «Меморіал учасникам локальних конфліктів», у будівництві якого він брав безпосередню участь від початку закладки фундаменту і до урочистого відкриття.

    Олександр Васильович був завжди прямим і чесним, цілеспрямованим і вимогливий, мав високий авторитет серед побратимів, депутатів, керівників виконавчих органів міської ради.

    За сумлінну працю і надання допомоги сім’ям загиблих, інвалідам, учасникам бойових дій неодноразово заохочувався грамотами виконкому Сєвєродонецької міської ради, обласної ради та   державної адміністрації, почесними нагородами УСВА.

    Правління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Сєвєродонецької міської організації воїнів-інтернаціоналістів УСВА, бойові товариші, друзі глибоко співчувають рідним та близьким у зв’язку з тяжкою непоправною втратою.

   Світла пам'ять про Бондаренка Олександра Васильовича назавжди збережеться в наших серцях.

Сергій ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ,
голова УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.