" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - 20 років у єдиному строю Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41041521 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
20 років у єдиному строю Надрукувати Надіслати електронною поштою

21 червня 1999 року загальними зборами ветеранів війни в Афганістані і військових конфліктах в інших зарубіжних країнах  була заснована громадська організація «Рада ветеранів воєнних конфліктів  Дарницького району м. Києва», яка входить до  складу Київської міської Спілки ветеранів Афганістану.

2700.jpg

Вона об’єднує ветеранів війни в Афганістані, членів сімей загиблих, а також  інших громадян України, які своєю діяльністю сприяють організації в реалізації її заходів та приймають активну участь у житті організації.

2701.jpg

Головна мета – консолідація зусиль ветеранів для найбільш ефективного використання їхнього потенціалу та можливостей для соціального та правового захисту інвалідів війни, членів сімей загиблих, учасників бойових дій, розвиток та реалізація програм підтримки ветеранів, сприяння державним та громадським організаціям  у справі виховання  молоді, на засадах високих морально-етичних цінностей, патріотизму, готовності до захисту Вітчизни.

2702.jpg

На цей час громадська організація  нараховує біля 840 членів, серед яких  12 жінок, які брали участь у військових конфліктах, 159 членів отримали поранення під час виконання військових обов’язків та стали інвалідами. Рада опікується 25 родинами загиблих, сини і батьки яких  не повернулися з Афганської війни. Переважна більшість ветеранів нагороджено державними нагородами.

2704.jpg

При громадської організації «Рада ветеранів воєнних конфліктів  Дарницького району м. Києва»  у 2006 році був створений музей «Інтернаціональної слави», в якому зібрані матеріали про бойовий шлях та подвиги інтернаціоналістів. Музей має велику роль у справі виховання молоді на засадах державного патріотизму. Постійно проводяться  тематичні зустрічі з учнями середніх шкіл Києва. Організовано відвідування музею курсантами Військово-медичної академії Збройних Сил України, військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, студентами Національного університету Міністерства внутрішніх справ України, учнями шкіл Дарницького, Печерського та Дніпровського районів міста.

2705.jpg

У 2008 році з ініціативи та за підтримкою громадської організації «Рада ветеранів воєнних конфліктів  Дарницького району» в парку імені Воїнів-інтернаціоналістам відкрито пам’ятник  «Слава воїнам-інтернаціоналістам», який увічнює пам’ять  загиблих мешканців Києва при виконанні військового обов’язку за межами держави.

2720.jpg

З  2011 року ветеранська організація Дарницького району надає безкоштовну юридичну допомогу для сімей загиблих воїнів, інвалідів війни, учасників бойових дій. З 2011 – 2018 роки було надано безкоштовної юридичної допомоги більш 395 особам та через суд поновлено право отримання соціальних виплат – 155.

Громадська організація «Рада ветеранів воєнних конфліктів Дарницького району м. Києва» знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Вербицького 9-і, телефон 562-08-14.
Василь БОЙЦОВ,
голова Ради.

 

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.