" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Незабутня зустріч бойових побратимів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41050059 Відвідувачів
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Незабутня зустріч бойових побратимів Надрукувати Надіслати електронною поштою
     Ветерани війни в Афганістані – це приклад чоловічої дружби та взаємопідтримки, це люди, які пройшли крізь горнило Афганської війни, які знають ціну життя,  й саме вони, сьогодні, продовжують демонструвати міць ветеранського руху, адже пам’ять – це те, що житиме вічно.
2900.jpg
2901.jpg
     З нагоди 75-річчя визволення Ратнівщини від фашистських загарбників на території парку Дружби, районна організація Волинської обласної Спілки ветеранів Афганістану організувала зустріч побратимів-«афганців» Ратнівського та Малоритського (Білорусь) районів.
2902.jpg
2903.jpg
     Парк Дружби засновано у 1967 році на прикордонній українській території й, тут, на честь 10-ї річниці виведення військ з Афганістану встановлено пам’ятний знак воїнам-інтернаціоналістам України та Білорусі.
2904.jpg
2905.jpg
     У зустрічі взяли участь представники Волинської обласної Спілки ветеранів Афганістану, Старовижівської, Шацької районної організації ВОСВА, а також побратими Ратнівського та Малоритського районів.
2906.jpg
2907.jpg
     Урочистості розпочато біля пам’ятного знаку. З вітальним словом до присутніх звернулись: голова Волинської обласної Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, голова Ратнівської районної організації ВОСВА Сергій Філіпчук, голова Брестської обласної організації ветеранів війни в Афганістані Володимир Базанов і голова Малоритської районної спілки Олег Шишацький.
2908.jpg
2910.jpg
    Медаллю Республіки Білорусь «30 лет вивода советских войск из Афганистана» нагороджено Григорія Павловича, Миколу Оніщука, Володимира Мельника, Василя Середу, Адама Пословського, Івана Мороза, Бориса Колядюка, Степана Дмитрука, Володимира Носуліча та Анатолія Штика.
2909.jpg
     В свою чергу, з української сторони медаллю «Учасник локальних воєн» нагороджено Григорія Павловича, Миколу Нікітюка, Василя Корецького, Олега Шишацького та інших білоруських побратимів. Медаллю «Честь. Мужність. Пам’ять.» за допомогу в організації зустрічі нагороджено начальника ВПС «Доманове» Андрія Решетилова і Млинівського сільського голову Анатолія Оніщука. 
      Після вручення нагород та вшанування загиблих учасників бойових дій хвилиною мовчання було покладено квіти до пам’ятного знаку.
     В теплій дружній атмосфері продовжилась зустріч побратимів за святковим столом під відкритим небом, де лунали пісні, спогади, які повертали кожного в буремні молоді роки.
      За сприяння у виділення автобуса висловлюємо щиру подяку начальнику відділу культури райдержадміністрації Олені Горнік.

Сергій ФІЛІПЧУК,
голова Ратнівської районної організації ВОСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.