" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відкритий фестиваль військово-патріотичної пісні «Відлуння…» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40992886 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Відкритий фестиваль військово-патріотичної пісні «Відлуння…» Надрукувати Надіслати електронною поштою
     2-4 серпня в місті Острозі на майдані Свободи відбувся перший відкритий фестиваль військово-патріотичної пісні «Відлуння…», присвячений 30-річчю виведення радянських військ з Афганістану.
0900.jpg
0901.jpg
     Ініціатором і організатором фестивалю виступила Рівненська обласна організація УСВА.
     Під час понад чотиригодинного заходу виступили солісти і ансамблі з Рівненської  та інших областей України. Звучало багато вітань, побажань, вручали подарунки, працювала виїзна торгівля, солдатська кухня. Для дітей і молоді підприємці пропонували пострибати на батуті.
0902.jpg
0903.jpg
     Розпочався фестиваль вступним словом ведучих Світлани Панченко і Андрія Дякова, у якому вони відзначили, що Острог вперше на своїх теренах приймає таку кількість людей, яких об’єднала сила дружби й відданості, любов до рідної землі та пісні. З повагою згадували про мужність і подвиг воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів Афганської війни. Завдяки їм та для них був організований фестиваль «Відлуння…».
0904.jpg
0905.jpg
     Виступали голова Української Спілки ветеранів Афганістану  Герой України Сергій Червонописький,  Острозький міський голова Олександр Шикер, голова Острозької райради Валентина Стрілецька, голова спілки ветеранів Рівного Іван Боровик.
     У пісенному святі взяли участь більше 20 солістів і гуртів з Києва, Острога, Рівного, Білої Церкви, Квасилова, Вараша, Івано-Франківська, Ужгорода, Корецького, Сарненського, Гощанського, Рокитнівського, Костопільського і Березнівського районів. Відкрив фестиваль білоцерківський народний аматорський колектив «Ташакор».
     Учасники фестивалю розповідали про пісні, життя, службу в Афганістані, бойових побратимів. Майже після кожної пісні глядачі гаряче аплодували, викликаючи артистів «на біс», багато разів звучало «браво». Багато пісень виконували українською мовою, хотілося, щоб таких творів на  наступних фестивалях, де б їх не проводили, звучало якомога більше.
0906.jpg
    Під час виступу гурту «Команда Афган» із Прикарпаття разом з присутніми на фестивалі вшанували пам’ять загиблого на Донбасі воїна-«афганця», командира 8 «афганської» сотні Самооборони Майдану в Києві під час Революції Гідності, заступника голови УСВА Героя України Олега Міхнюка.
     Було підбити підсумки фестивалю, вручені дипломи учасникам. Висловлено подяку організаторам і співорганізаторам – голові Рівненської обласної організації УСВА Володимиру Гурницькому,  голові УСВА Герою України Сергію Червонопиському, Острозькому міському голові Олександру Шикері і його першої заступниці Ользі Логвіній.
     За вагомий особистий внесок у формування та реалізацію державної соціальної та гуманітарної політики України голова ветеранів Рівного Іван Боровик вручив подяку Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості, пенсійного забезпечення Володимиру Гурницькому. 
     Закрив фестиваль  автор-виконавець, учасник бойових дій в Афганістані Леонід Мухін, який виконав «афганський» гімн «Віват, шурави!».
     Завершився фестиваль спільним фотографуванням та вечерею.
Іван ГЛУШМАН.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.