" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Події, які не можна забути Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41036802 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Боевое Братство
Події, які не можна забути Надрукувати Надіслати електронною поштою
    31 серпня 2019 року в Полянах на Рівненщині відбувся 32 волейбольний турнір на честь героїчно загиблого в Афганістані Івана Холода, нагородженого посмертно медаллю «За відвагу».
0200.jpg
0201.jpg
0202.jpg
    У турніри взяли участь ветерани Афганської війни щоб вшанувати пам’ять  побратимів, котрі полягли в афганських ущелинах, і  котрі відійшли у засвіти вже після повернення додому.
0203.jpg
    Захід розпочався з панахиди за полеглими, яку відслужив настоятель місцевого Свято-Михайлівського храму протоієрей Володимир Зеленюк, і покладанням квітів на могили воїнам-«афганцям».
0204.jpg
    Ведуча Вікторія  Старовойт на подвір’ї Полянської школи звернулася до присутніх поетичними рядками, в яких розкривався трагізм і біль Афганської війни. Хвилиною мовчання вшанували полеглих за волю і незалежність нашої країни у страхітливому полум’ї воєн  різних років.
0205.jpg
     Голова Рівненської обласної організації УСВА В. Ф. Гурницький привітав присутніх та разом зі своїми однополчанами ще раз уявно пройшов дорогами Афганської війни, згадавши побратимів, які відійшли у вічність. Ніколи не зітре час з пам’яті тих юнаків,  які йшли на війну не за орденами і медалями, вони вірили, що йшли не воювати, а захищати південні кордоні країни. Він зачитав вітання від народного депутата С. А. Литвиненка.
     Голова об’єднаної територіальної  громади А. Є. Дімітров висловив свої враження і захоплення мужністю і стійкістю учасників волейбольного турніру, які вже стільки часу несуть в серцях незгасиму пам’ять про своїх побратимів.
0206.jpg
      Учасників турніру привітали голова районної організації УСВА І. І. Попач, начальник відділу  молоді і спорту РДА В. Й. Ящук, директор Полянської школи Марія Іванівна Огородник, родину якої зачепила як Афганська війна, так і АТО.
0207.jpg
      Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Івана Холода і поклали квіти до меморіальної дошки, на честь якого щороку відбувається волейбольний турнір.
0209.jpg
     Після жеребкування команди сивочолих чоловіків вийшли на поле. Незважаючи на спекотну погоду, палюче сонце, вісім команд-«афганців» та учасників АТО активно боролися за перехідний кубок. Фінальний свисток сповістив про те, що гра завершилася.
0208.jpg
    Усі команди отримали грамоти і матеріальну допомогу від народного депутата С. А. Литвиненка. Незмінною переможницею в іграх залишилася Рівненська міська організація УСВА виборов перехідний кубок. На другому місце команда Сарненської районної організації  УСВА, на третьому – волейболісти з Рокитного. Були також нагороджені кращі гравці команд.
     Після отримання нагород, жвавого обговорення гри побратими традиційно зібралися за смачною шурпою, яку приготували кухарки Л. Хилюк, Ж. Ковбар, Р. Сичик і Т. Кузяк. Ветерани згадували молоді літа, обпалені війною, своїх побратимів і сучасні події в Україні.
Марія АНТОНЮК.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.