" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ми завжди в строю Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40974919 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Ми завжди в строю Надрукувати Надіслати електронною поштою
     У 1986 році в Запорізькій області створена Пологівська районна організація воїнів-інтернаціоналістів, яку очолив учасник бойових дій в Афганістані Михайло Петрович Малиш.
1201.jpg
     Михайло Малиш (на знімку) двічі виконував інтернаціональний обов’язок в Афганістані, був командиром гелікоптера. Під час виконання бойового завдання отримав тяжке поранення. Нагороджений двома орденами Червоної Зірки, «За Заслуги»  другого і третього ступенів.
     За цей час організація завжди проводила заходи присвячені вшануванню пам’яті земляків, які  загинули в Афганістані та в інших локальних війнах. Силами та за кошти ветеранів-«афганців» та небайдужих земляків на центральній вулиці міста відкрито пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам з викарбуваними на ньому прізвищами загиблих. Відкрито меморіальні дошки на колегіумі №1 на честь Глущенка Ігоря Олександровича, на фасадах Воскресенській школі на честь Фесенко Юрія Володимировича, Федорівського центру профтехосвіти – на честь Пономаренко Леоніда Миколайовича і Тарасівській школі – на честь Руденко Івана Івановича. В фойє Вербівської школі встановлено меморіальну дошку на честь Мірошніченка Василя Васильовича, нагородженого трьома орденами Червоної Зірки, який загинув у мирний час. Він був командиром гелікоптера двічі воював в Афганістані, приймав участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
1202.png
     Щорічно спілка організує і проводить в районі турніри з футболу, волейболу, баскетболу на честь воїнів-інтернаціоналістів. Регулярно надається допомога в оздоровленні, лікуванні ветеранів та родин загиблих.
     У 2014 році на базі районної спілки ветеранів Афганістану створено Пологівська районна організація Партії ветеранів Афганістану. В організацію крім воїнів-інтернаціоналістів увійшли офіцери запасу і порядні люди міста та району.
     У  2015 році Пологівська районна організація Партії ветеранів Афганістану вперше прийняла участь в місцевих виборах, на яких набрала 11% голосів виборців. В результаті до Пологівської районної ради обрано три наших депутата і до міської ради – теж три депутата.
     З 2015 по 2019 роки депутатами районної і міської рад надано матеріальну допомогу з депутатського фонду населенню і своїм побратимам на суму більш як 800 тисяч гривень. Депутати активно приймають участь у вирішенні всіх актуальних питань міста і району.
     У червні 2019 року відбулися вибори до Пологівської міської ради об’єднаної територіальної громади і міського голови. Пологівська районна організація Партії ветеранів Афганістану за підтримки виборців набрала 12,16% голосів, ще більше ніж у 2015 році, в результаті чого одержала три депутатські мандати.
1203.jpg
     Якщо у кого є запитання до нас, то ми готові поділитися досвідом та здобутками і надаємо контактні телефони: голова районної організації Партії ветеранів Афганістану – Малиш Михайло Петрович – 0953383880, начальник виборчого штабу – Таран Євген Сидорович – 0508355245.
Євген ТАРАН.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.