" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відкрито пам’ятник на честь воїнів-інтернаціоналістів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41033977 Відвідувачів
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Відкрито пам’ятник на честь воїнів-інтернаціоналістів Надрукувати Надіслати електронною поштою
      11 вересня у Холодній Балці на Одещині з ініціативи Біляївської районної організації УСВА урочисто відкрито пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам.
1900.jpg
     У Біляївському районі встановлено і урочисто відкрито чотирнадцять пам’ятників на честь воїнів-інтернаціоналістів, і ось, ще один зайняв своє почесне місце на території Холоднобалківської сільської ради. Сьогодні тут проживає сім воїнів-інтернаціоналістів, а імена ще сімох померлих ветеранів навічно викарбувано на металевих табличках.
1700.jpg
     Міцним є братерство воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів війни в Афганістані, керівником організації якої є учасник бойових дій в Афганістані  О. Е. Авакян. Бути спілчанином – це не тільки мати надійне плече товариша і різноманітну допомогу. Це –перш за все берегти, примножувати і передавати пам’ять про героїв наступним поколінням. Не словом, а ділом доводити, що таке патріотизм, допомагатиме ближньому, мати честь, повагу, порядність, силу волі та дотримуватися слова.
1701.jpg
      Пам’ять – справа народна. Тому саме активні жителі громади – завідуюча сільською бібліотекою села Х. Балка О. Рожнатова, голова первинної організації воїнів-інтернаціоналістів В. Фоменко, члени районної спілки УСВА на чолі з О. Авакяном, депутат Одеської обласної ради В. Саутьонков здійснили все можливе, аби день відкриття  став реальністю, а громада отримала священне для багатьох місце пам’яті.
1702.jpg
      В урочистостях взяли участь воїни-інтернаціоналісти з Біляївки, Ільїнки, Маяка, В. Дальника, Усатового, Нерубайського, Дачного, селища Наті.
1703.jpg
       Голова Біляївської районної Спілки УСВА Олександр Авакян, Дачненський сільський голова Руслан Сич, директор районного історико-краєзнавчого музею Євгенія Коваленко, депутат Біляївської райради Денис Ткаченко привітали зі значною подією і подякували всіх, хто долучився до цього відкриття.
1704.jpg
       Від молодшого покоління родичів славетних солдат до громадськості звернулися невістка померлого «афганця» Юрія Коверги – Надія Коверга, онука воїна-інтернаціоналіста з села Нерубайське Федора Дончева – Анастасія.
1705.jpg
        Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих і померлих вже після Афганської війни земляків, до пам’ятника  поклали квіти. 
        Настоятель місцевого храму села Х. Балка отець В’ячеслав освятив пам’ятник та відслужив панахиду.   
      Директор районного історико-краєзнавчого музею, пошуковець, активіст Євгенія Коваленко провела для старшокласників Холоднобалківської школи урок мужності, в якому взяли участь ветерани війн. Розмовляли про героїчні долі колишніх воїнів, які вистояли в Афганській війні і на сході України, і сьогодні тримаються, допомагають один одному, переживаючи труднощі зі здоров’ям, життєвими негараздами. Але справжні побратими не лишають своїх у біди.
    Старшокласники говорили багато, емоційно, щиро, з почуттям високого патріотизму та вдячності за приклад мужності, за вміння виживати під кулями та боротися за життя поза службою, повернувшись до цивільного буття.
        Після всіх подій дня – відкриття пам’ятника, зустрічі з молоддю ветерани відвідала свого побратима Федора Дончева, який нині хворіє, і дуже переймається, що не зміг бути присутнім на урочистому заході. Дружній візит, підбадьорливі слова – найцінніші ліки від смутку. Ліки якими гояться всі душевні рани.
       Ось таким видався один з робочих буднів Біляївської районної організації УСВА – насичений, плідний, знаменний. Зроблено гарну справу. Головне, аби ніколи не заросла та стежинка, якою покоління нестимуть світлу пам’ять про кращих синів Батьківщини. І все це залежить від кожного з нас.
К. ЛЕВКОВИЧ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.