" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Завдань перед організацією стає все більше Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41053703 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Боевое Братство
Завдань перед організацією стає все більше Надрукувати Надіслати електронною поштою
На Сторожинеччині відбулося чергове виїзне засідання правління Чернівецької обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
1905.jpg
Сьогодні в районі проживає 162 ветерани Афганської війни. Чимало юнаків Сторожинеччини пройшли бойовими шляхами Афгану, шестеро з них загинули.
Перед початком роботи голова обласної організації УСВА Георгій Козьма і голова районної організації Іван Рибак за особливі заслуги перед українським народом вручили  побратимам Почесні грамоти і Подяки Верховної Ради України. На засіданні були присутні заступник голови Сторожинецької районної ради Володимир Філіпович і заступник міського голови Петро Брижак.
2000.jpg
Головам осередків області презентували книгу «Бойовими дорогами Афгану» про воїнів-інтернаціоналістів Сторожинеччини.
Георгій Козьма доповів про рішення, прийняті Правлінням УСВА 10 вересня. За словами голови буковинських «афганців», УСВА працює ефективно й впевнено, завдань, які ставляться перед організацією, стає все більше. Серед основних – стан справ у державі й головні пріоритети діяльності щодо захисту прав населення і ветеранів України, про миротворчі ініціативи і заходи Спілки, про  проведення чергової звітно-виборної Конференції УСВА, яка запланована на 30 жовтня 2019 року. На Правлінні було зазначено, що головним досягненням цього періоду є прийняття урядом рішення за вимогою Спілки, яке дозволило підвищити пенсії інвалідам війни з числа рядового і сержантського складу та офіцерів, які не мали вислуги років і трудового стажу.
1906.jpg
1907.jpg
1908.jpg
Розглянуто питання про медичну допомоги і  розподіл санаторно-лікувальних  путівок, 14 районних осередків отримали по путівці. Не менш важливим питанням, яке турбує ветеранів-«афганців», є монетизації пільг. Але воно наразі не розглядалося, оскільки досі немає правил виплат і оформлення.
1909.jpg
1910.jpg
1911.jpg
Голова Вижницького осередку УСВА Василь Коновчук поділився результатами співпраці з міськими органами влади й надав зразки програми фінансування районної спілки, основним досягненням якої є те, що вона довготривала – на чотири роки. 
Учасники засідання відвідали Алею Небесної Сотні, Героїв Підгір’я, де вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих «афганців», воїнів у зоні проведення АТО-ООС, а також  відвідали фотовиставку, присвячену воїнам-«афганцям» Сторожинеччини, яка діє вже 30 років.
Вячеслав ХАБАЙЛО.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.