" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ветерани за мир! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41017427 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Ветерани за мир! Надрукувати Надіслати електронною поштою
       В організаціях Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) продовжується обговорення рішень Правління Спілки, серед яких – це зупинення  війни на сході країни.
     Під час цих зустріч ветерани-«афганці»  Дніпропетровської, Івано-Франківської  обласних організацій УСВА, для досягнення сталого миру в країні,  підтримали проведення акції-зустрічі «Ветерани за мир». Подальше обговорення триває.
2900.jpg
     Пропонуємо прихильникам нашого сайту інформацію про зустріч ветеранів-«афганців» Прикарпаття з очільником області.  
 
Прикарпатські воїни-«афганці»
долучаться до всеукраїнської акції-зустрічі ветеранів за мир
 
27 вересня правління Івано-Франківської обласної організації УСВА, у складі якого керівники обласної і районних організацій, зустрілися з головою Івано-Франківської облдержадміністрації Денисом Шмигаль.
2901.jpg
На зустрічі було розглянуто ініціативи «афганців» та вирішення цих  проблем.
 Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) запланувала низку заходів, спрямованих на досягнення сталого миру в Україні. Зокрема, планується проведення акції-зустрічі ветеранів за мир, у тому числі й тих, які мешкають на території, тимчасово непідконтрольній Україні.
Передбачається, що результатом спілкування стане підготовка звернень до лідерів Нормандської четвірки щодо активізації роботи з повернення миру до України, зупинення використання летального озброєння, заборони мінування, звільнення військовополонених, захисту цивільного населення України.
Представники ветеранів Прикарпаття підтримали ініціативу, а під час зустрічі запропонували підтримати проведення акції, але не в Луганській чи Донецькій областях, а в місті Києві.
Окрім цього, на зустрічі мовилося про пенсійне забезпечення учасників бойових дій в Афганістані та у військових конфліктах в інших іноземних державах, встановлення пам’ятних знаків, виділення приміщень для організацій воїнів-«афганців», забезпечення лікарськими засобами, лікування та реабілітацію, розподіл житла, автоперевезення тощо.
Голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль звернув увагу присутніх на зміни, які відбуваються у системі охорони здоров’я.
– Насправді медична реформа дає добрі плоди. Коли гроші будуть «ходити» за пацієнтом, то й лікування буде відповідним та стимулюватиме лікарів до професійної роботи, – підкреслив Денис Шмигаль. – Медична послуга буде якісно наближена до кожного з вас, бо за умови фінансування таких послуг Національною службою здоров’я України ви зможете лікуватися у закладі, який оберете самі.
Водночас голова облдержадміністрації доручив внести корективи у питання розподілу путівок на лікування учасників бойових дій. Вирішено, що громадська організація за підсумками своїх засідань надаватиме пропозиції щодо пріоритетності розподілу путівок. Відповідні переліки членів організацій, що потребують лікування, надаватимуться органу, який розподіляє путівки.
Прес-служба
Івано-Франківської ОО УСВА
(воїнів-інтернаціоналістів).
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.