" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Самборі ветерани-«афганці» вшанували загиблих побратимів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41040758 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
У Самборі ветерани-«афганці» вшанували загиблих побратимів Надрукувати Надіслати електронною поштою
26 жовтня у Самборі на Львівщині районна асоціація воїнів-інтернаціоналістів «Обов’язок» УСВА урочисто відзначила 15-ту річницю відкриття в місті пам’ятника воїнам, полеглим на землі Афганістану.
2700.jpg
– До цієї дати, – сказав голова асоціації «Обов’язок» Іван Казан, – заздалегідь готувались. Своїми силами колишні бойові побратими впорядкували територію, посадили туї. Значну допомогу надав директор СКП «Об’єднане» Євген Квас. Працівники комунального підприємства за дорученням міського голови Самбора Юрія Гамара замінили стару огорожу на декоративну, яка цьому місцю надало привабливого виду.
На урочистому віче згадували про непросту історію, пов’язану з будівництвом пам’ятника, полеглих на чужій війні та не на рідній землі, де солдати чесно виконали свій обов’язок. Загинуло 12 військовослужбовців із Самбірщини і 5 із сусідньої Старосамбірщини. Їхні імена увічнені на гранітній плиті.
2701.jpg
Міський голова Самбора Юрій Гамар зазначив, що минуле стає історією. «Ми зробили все можливе, щоб пам’ять про «афганців» не затерлись у буднях. Тому підтримували і будемо підтримувати зусилля асоціації, яка дбає про збереження правди, імен загиблих. І це, наголосив мер, тим більше потрібне сьогодні, бо на сході Україна переживає нові виклики через російську агресію. Спільно можемо зробити багато».
Голова ветеранської асоціації Іван Казан нагородив грамотами засновника асоціації, ініціатора побудови пам’ятника Андрія Савустяна, а за допомогу в облаштуванні території – першого заступника міського голови Самбора Ігоря Несторака і директора СКП «Об’єднане» Євгена Кваса.
Керівнику асоціації Івану Казану вдалось відшукати двох ветеранів- «афганців», яким вручив медалі, про які вони роками не знали, що ними нагороджені.
У цій події багато важила зустріч сивоголових, котрим долею було суджено пройти через пекло чужої війни та вернутись додому живими.
Микола СЕНЕЙКО.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.