" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вінницькі «афганці» підтримують рішення Правління УСВА Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41035165 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Вінницькі «афганці» підтримують рішення Правління УСВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
     30 листопада в приміщенні департаменту освіти та науки Вінницької облдержадміністрації відбулося засідання правління обласної  Спілки ветеранів війни в Афганістані.
0501.jpg
     Було обговорено стан справ у державі і головні пріоритети діяльності УСВА з захисту соціальних прав населення і ветеранів України, які були у центрі уваги порядку денного засідання Правління УСВА, яке відбулося напередодні в Києві.
      З інформацією виступив голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин. На засіданні керівних органів Спілки обговорювався законопроект №2191, який розглядається у Верховний Раді. У  новому проекті  передбачається часткова реалізація вимог УСВА, а саме – встановлюються окремі статуси для сімей загиблих воїнів, сімей померлих ветеранів та підвищується рівень їх соціальних стандартів, і який чекають всі з нетерпінням.
0502.jpg
Занепокоєння викликають новаторські положення проекту закону щодо медичного забезпечення ветеранів війни та надання державної підтримки громадським об’єднанням ветеранів на конкурсних умовах лише за державними програмами. Тільки державне медичне страхування на солідну суму зможе вирішити питання медичного забезпечення ветеранів.
Члени правління звернули увагу на необхідність збереження впливу УСВА на роботу госпіталю «Лісова поляна». На жаль, в даний час немає дієвого контакту з керівництвом госпіталю, хоч протягом десятирічь наша громадська всеукраїнська організація та її структурні підрозділи на місцях доклали максимум зусиль для зміцнення матеріальної та медичної бази. Тому наше найперше завдання   – відстоювання прав на пріоритетне лікування в госпіталі «Лісова поляна» ветеранів війни в Афганістані, інших військових конфліктів на території інших держав та членів сімей загиблих воїнів.
      Багато було приділено уваги монетизації пільг в житлово-комунальні сфері. Чітко наголошувалося, що кожний ветеран самостійно повинен вибрати шлях оплати пільги – готівковий чи безготівковий, з урахування особливостей своєї місцевості, статусу, кількості постачальників послуг, членів родини.  
Також широко обговорювалося питань проведення меморіальних заходів з нагоди 40-ї річниці введення військ в Афганістан, нові пропозиції щодо вдосконалення системи нагород і символіки Спілки та необхідність активізації передплати газети УСВА «Третій тост».
Відзначено на засіданні правління: питання децентралізації вносить корективи в діяльність районних, міських, міськрайонних організацій УСВА. Потрібно серйозно розглядати можливість по створенню громадських ветеранських організацій в об’єднаних територіальних громадах, а в деяких випадках вона може бути одна на район, або декілька. І це буде проблема в отриманні фінансової підтримки для діяльності громадської організації.
На засіданні правління Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані підтверджено, що головними завданнями УСВА та її структурних підрозділах на місцях залишаються:
– зупинення війни на сході України;
– продовження боротьби за повне відновлення прав сімей загиблих воїнів і захист прав родин померлих ветеранів;
– рішуча боротьба за права на отримання безоплатної медичної допомоги від держави;
– підтримка і активна участь у захисті соціальних прав всіх верств населення України, введення обґрунтованих тарифів, їх реальне зниження;
– протидія введення несвоєчасного закону про продаж землі. Девіз у цьому питанні чіткий: «Багато заможних сімей, а не один багатий»;
– перешкоджання введенню непідготованої монетизації пільг у комунальній і транспортній сферах, що приводить до погіршення соціального захисту ветеранів;
          – підготовка до виборів у місцеві органи влади.
             Визнано доцільним, що у випадку виникнення подальших загроз порушень прав ветеранів Афганської війни організувати, за рішенням Правління УСВА, відповідні попереджувальні і більш рішучі акції громадянської непокори відповідно до ст. 39 Конституції України.
Прес-служба Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.