" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Разом ми – сила! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40990383 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Разом ми – сила! Надрукувати Надіслати електронною поштою
     Коротко про те, як прожили 2019 рік воїни-інтернаціоналісти Індустріального району міста Дніпро. Рік складний, але не старіють душею ветерани, незважаючи на свій вік активно приймають участь у життєдіяльності свого району, свого міста, своєї країни бо ми сильні коли ми разом і коли ми активні.
     Звичайно, дуже багато залежить від керманича який завдає темп та напрямок діяльності  районному об’єднанню УСВА. Вважаю що нам в цьому пощастило бо очолює організацію Чернета Валерій Миколайович, який власним прикладом веде пропаганду здорового, високоморального життя. Його відкритість, щирість  та життєвий оптимізм надихає на життя і на перемогу.
      Після створення  сторінки організації у мережі інтернет у Фейсбуці, «Воїни-інтернаціоналісти Індустріального району м. Дніпро» про діяльність організації  стало відомо далеко за межами району. 
      Ветерани війни Індустріального району приймали участь в урочистостях присвячених 8 березня, 1 травня, День Перемоги, 
0202.jpeg
але ж більше хочеться сказати про особливості відзначення чергової річниці початку виведення військ з Афганістану. 
      «19 мая состоялась традиционная встреча боевых побратимов Индустриального района. Помним о погибших и воспитываем наследников!» писав на сторінці організації Валерій Миколайович. Відбулось покладання квітів у пам’ятного знаку, а потім відпочинок в Самарському аеропорту сімей ветеранів війни, членів УСВА Індустріального району. У програмі: виступ пісенного колективу, спільна уха, стрільба з лука та пістолета, а також селфі на фоні аеротехніки. Разом з дітьми та внуками, було весело.
0203.jpeg
0204.jpeg
0205.jpeg
0206.jpg
      Цей рік в Україні був роком виборів, спочатку обирали Президента, потім парламент. З вибором Президента якось було однозначно за кого та проти кого, ветерани з легкістю підтримали позицію Правління УСВА. По парламентським виборам приймали участь на зустрічах з кандидатами в депутати, обговорювали їх якості у себе на зборах  і активно проголосували. Сподіваюсь з вибором не помилились. Час покаже, але ми розуміємо що наше майбутнє залежить в першу чергу від нас самих.
     10 серпня 2019 року  члени Індустріального об’єднання УСВА і «афганського» козачого полку разом з сім'ями здійснили екскурсію до могили отамана Сірка в місто Нікополь.
      Зміни в країні не дають спокою ветеранам війни, нововведення з монетизацією пільг викликає дуже багато питань, з різних причин не всі можуть швидко перелаштуватись на новий лад. Особливо бентежить те що деякі політичні сили намагаються використовувати ситуацію, та сіяти ворожнечу серед людей. Це змушує нас частіше збирати збори, спілкуватись, обговорювати проблеми, знаходити рішення. За необхідності, в тих питаннях де ми не можемо обійтись без фахівців звертаємось за допомогою спеціальних служб.
      Цей рік запам’ятовується ще ювілейними датами введення та виведення військ з Афганістану. Не завжди вдавалось вручити пам’ятні медалі та нагороди ветеранам війни під час централізованих урочистих заходів,  тому нагороди знаходили своїх героїв в різних місцях.
0207.jpg
0208.jpg
0209.jpg
     Воїни-інтернаціоналісти Індустріального району приймають участь у більшості заходів, які пов’язані з військово-патріотичним вихованням молоді. 2 листопада 2019 р. відвідали виставку військової техніки та озброєння. Грав військовий оркестр і була армійська польова каша. Були присутні Віктор Волошин і Юрій Виноградов, які коротенько поділилися підсумками поїздки до Києва на звітно-виборну конференцію. Всі згадали роки молоді. 
0210.jpeg
0211.jpeg
     Започаткована традиція спільного відвідування закладів культури знайшла підтримку серед ветеранів війни. Комедія «Ханума» 30 листопада була приголомшлива. А безкоштовна дегустація вин перед виставою, ще більше підняла настрій. Захід був приурочений 40-ї річниці початку війни в Афганістані.
0212.jpg
0213.jpeg
      14 грудня відбулись перевибори козацького отамана. Козачий полк АФГАНСЬКИЙ одноголосно підтримав ще на 5 років бути отаманом генерала армії козацтва Немикіна Ю.М. Будьмо! Гей! Гей! Гей!
      Відбулася наступна зустріч ветеранів війни на ювілейному XX фестивалі «Афганский ветер», який був проведено на найвищому рівні.
       Життя продовжується. На жаль з роками воно не стає  легшим. Як вже було сказано вище зміни в законодавстві додають клопоту ветеранам. В багатьох випадках зміни в законодавстві погіршують права ветеранів, та суперечать діючим законам. Мовчки сприймати такі зміни є неприпустимим, тому ветерани війни Індустріального району підтримують вимоги  керівництва Української Спілки ветеранів Афганістану до влади України. Також вважаємо за необхідне для відстоювання наших прав та встановлених пільг використовувати різні шляхи комунікації зі владою, зокрема шляхом відео звернень у спосіб започаткований самим Президентом України.
      Більше приділяти уваги відстоюванню наших прав у судовому порядку. Якщо ми бажаємо жити у правовій країні де поважають та виконують вимоги Законів, то в першу чергу маємо самі захищатись виключно у правовий спосіб, та не піддаватись на можливі провокації з різних боків.
      Разом ми – сила! І лише сумісними та узгодженими діями ми можемо захистити власні права.
Прес-служба Дніпропетровського міського об’єднання УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.