" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - До 31-ї річниці виведення військ з Афганістану Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40988503 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
До 31-ї річниці виведення військ з Афганістану Надрукувати Надіслати електронною поштою
У Великобагачанській ОТГ готуються до відзначення пам’ятної дати

   4 лютого до Великобагачанської об’єднаної територіальної громади, що на Полтавщині, завітали поважні гості, серед яких були: голова Полтавської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Расько, її почесний голова Валерій Корчуков, голова Шишацької районної організації ветеранів Афганістану Станіслав Миколенко, голова Полтавської міської Спілки ветеранів війни в Афганістані Олександр Романенко.
0800.jpg
  У Великій Багачці їх зустріли селищний голова Юрій Саковський, член виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради, учасник бойових дій в Афганістані Анатолій Писаренко, голова районної організації ветеранів війни в Афганістані Володимир Галенко.
   Під час зустрічі було обговорено ряд важливих питань, що стосуються діяльності районної та селищної організацій ветеранів війни а Афганістані.  Члени делегації привезли з собою відстріляну реактивну протитанкову гранату, що була використана під час підготовки військовослужбовців, та дали доручення селищному голові передати її у кабінет Захисту Вітчизни опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» для навчально-виховного процесу і практичних занять з вогневої підготовки.
   Обговорили організацію та проведення 14 лютого на території Великобагачанської ОТГ урочистих заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 31-ї річниці виведення військ з Афганістану.
0801.jpg
      Селишний голова Юрій Саковський повідомив, що традиційно відбудеться пам’ятна хода, покладання квітів на могили загиблого та померлих воїнів-інтернаціоналістів, а також до пам’ятних знаків, мітинг та спілкування в тісному колі. Участь у заходах візьме керівництво громади, депутати та члени виконкому селищної ради, учні шкіл, жителі населених пунктів. А також відзначення почесними нагородами УСВА воїнів-«афганців» і воїнів-інтернаціоналістів Великобагачанської ОТГ.
    Структурні підрозділи селищної ради вже почали підготовку до відзначення пам’ятної дати. Але приємно зазначити, що і воїни-інтернаціоналісти беруть активну участь у підготовці. Так, у Великій Багачці на вулиці Геннадія Захарченка проживає Григорій Сидорук (на знімку), учасник бойових дій  в Республіки Чехословаччина, який постійно дбає про пам'ятний камінь Геннадія Захарченка. Взимку він бореться там зі снігом, а влітку викошує та прибирає траву, поливає квіти. Вулиця названа на честь земляка, загиблого в Афганістані у 1983 році.
     Загалом у Великобагачанській ОТГ проживають 37 воїнів-«афганців» та воїнів-інтернаціоналістів. Кожному з них висловлюємо повагу за відданість та виконання військового обов’язку.
Прес-служба виконавчого комітету
Великобагачанської селищної ради.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.