" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - «Вважаю, це злочином проти людей, які потребують лікування» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41024350 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
«Вважаю, це злочином проти людей, які потребують лікування» Надрукувати Надіслати електронною поштою
      Учасник бойових дій в Афганістані, член  Дніпропетровської обласної організації УСВА Віктор Леонідович Щербина у зв’язку з погіршення умов лікування у Дніпропетровському обласному госпіталі ветеранів війни звернувся до Урядового контактного центру.
1010.png
     Після отримання невтішної відповіді від Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації (додається), написав чергове звернення. 
      Надаємо звернення В. Л. Щербини і відповідь Департаменту.
      «Шановні добродії, змушений Вам повідомити про те, що у мене складається враження що я стаю свідком злочину. На моїх очах руйнується комунальний заклад охорони здоров'я "Дніпропетровський обласний госпіталь ветеранів війни". 
      Я звертався до Урядового контактного центру 4 січня 2019 року (ЩЕ-8921925), та повідомляв про погіршення фінансування закладу охорони здоров'я, що в свою чергу впливає на якість медичних послуг. На жаль, за рік ситуація не стала краще, і здається суттєпо погіршується. Висококваліфіковані лікарі внаслідок неналежного фінансування втрачають свою майстерність адже лікують не тим що потрібно, а те що є в наявності.
      Додаткове обстеження з метою уточнення діагнозу а виявлення нових захворювань на ранній стадії стає неможливим бо обладнання яке наявне у госпіталі вже застаріле, а направити на обстеження до других державних закладів охорони здоров'я проблематично.
      Та і на мою думку, лікарі остерігаються досконало обстежувати пацієнта, бо у разі виявлення захворювання лікувати все рівно нічим, то краще і не знати..., мені здається що саме тому ультрозвукове обстеження призначається в порядку черговості вже в кінці лікування.
      Я точно знаю, що лікарі не винні в тому що відбувається з закладом охорони здоров'я, так як знаю медичний персонал вже більше 10 років, це чудові фахівці та прекрасні люди, які чесно виконують свою роботу.
       Те що відбувається це створення умов для знищення закладу охорони здоров'я. Вважаю це злочином проти людей, які потребують лікування.
       А лікування в госпіталі проходять люди які в різні часи захищали нашу країну.
У мене питання до влади. Що ви робите? У Вас не залишилось нічого святого, ви створюєте загрозу найвищій соціальній цінності країни здоров'ю людей, при чому людей, які при захисті країни та зокрема влади втратили власне здоров'я.
     Як громадянин України, платник податків вимагаю, звернути на цю проблему увагу, та відновити фінансування госпіталю у повному обсязі відповідно до потреб лікування ветеранів та інвалідів війни".
       Нове звернення нашого товариша В. Л. Щербини:
    «Доброго дня. До мого звернення ЩЕ-10179315 від 25/01/2020 щодо стану справ у КП "Дніпропетровський обласний госпіталь ветеранів війни" ДОР приєднано відповідь. 
      З відповіді випливає що фінансування госпіталю здійснюється згідно Постанови КМУ №34 від 27.01.2016 р. але враховуючи явне погіршення умов лікування індексація фінансування не покриває реальне здорожчання утримання госпіталю. Такий стан медичного обслуговування ветеранів війни це явне погіршення соціальних гарантій ветеранів війни тобто звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод, що не допускається Конституцією України. У мене немає претензій до медичного персоналу, але лікарі не можуть лікувати лише добрим словом, їм для виконання своєї роботи необхідні відповідні умови, обладнання, ліки. Все це залежить від фінансування. Чому фінансування госпіталю привело до звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод?
      "Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності." То чи сприяє Держава Дніпропетровському обласному госпіталю ветеранів війни, коли лікування у госпіталі стає менш доступним та не таким ефективним?
      Заощаджувати на здоров'ї неприпустимо адже Людина, її життя і здоров'я,.. визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
     З листа відповіді мені стало відомо що з 01.04.2020 р. госпіталь отримуватиме кошти за договором з Національною службою здоров'я України, до якого покращення це має привести? Чи краще від цього буде ветеранам війни які проходять лікування у госпіталі, Чи буде краще медичному персоналу? Чи будуть створені умови для ефективного лікування?
     Напевно у зв'язку зі змінами фінансування передбачаються і зміни у протоколах лікування ветеранів війни і зміни в умовах праці медичного персоналу госпіталю. То які зміни нас очікують?
     Прошу надати відповіді на поставлені мною питання та надати порівняльну таблицю змін у лікуванні ветеранів війни, які очікуються з першого квітня 2020 року.
     Відповідно до статей 14-16, 20 Закону України «Про звернення громадян» пропозиції (зауваження), заяви (клопотання), скарги Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, осіб з інвалідністю внаслідок війни розглядаються першими керівниками державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій особисто».
1009.png
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.