" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - 15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41036890 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Боевое Братство
15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав Надрукувати Надіслати електронною поштою
Дорогі бойові побратими!
Шановні родини наших загиблих друзів!

         Від імені Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) щиро вітаю вас з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 31-ю річницею  виведення  військ з Афганістану.
1400.jpg
        Тяжкою для всіх нас була майже десятирічна військово-політична спецоперація в Афганістані, але радянські війська не програли жодної операції і покинули далеку азіатську країну з розгорнутими бойовими знаменами. Наші воїни проявили мужність, стійкість, відвагу і героїзм. 87 воїнів відзначені високим званням Героя Радянського Союзу, 19 з них – уродженці України. Десятки тисяч солдатів і офіцерів нагороджені бойовими орденами і медалями.
       Ветерани війни в Афганістані, учасники бойових дій на території інших держав, об’єднані в Українську Спілку ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), яка 25 червня цього року відзначає ювілей – 30-у річницю з дня заснування, і яка у своїх діях завжди займає державницьку позицію.
          З перших днів збройного протистояння на сході країни УСВА бере активну участь у відстоюванні незалежності й цілісності держави, незважаючи на вік і стан здоров’я, ветерани зі зброєю в руках захищають Батьківщину. На жаль, серед наших бойових товаришів є поранені й загиблі. 
         УСВА сприяє розшуку пропалих без вісті й звільненню з полону військовослужбовців і громадян нашої країни. Територіальні, міські, районні  організації УСВА надають допомогу нашим воїнам, проводять заняття з мобілізованими, в областях працюють громадські центри навчання військовій справі. Ветерани збирають і доставляють до військ гуманітарну допомогу: індивідуальні засоби захисту воїнів, медикаменти, продукти харчування, відремонтовану і підсилену бронею автотехніку і багато іншого.
       УСВА впродовж своєї діяльності постійно займається всім спектром питань соціального захисту ветеранів війни, сімей загиблих і померлих учасників бойових дій, реалізовує низку довгострокових програм життєзабезпечення воїнів-інтернаціоналістів, допомагає інвалідам реабілітуватись і знайти своє місце в мирному житті, займається військово-патріотичним вихованням молоді, увічнює пам'ять полеглих бойових побратимів.
      Воїни-інтернаціоналісти завжди брали активну участь у громадянському і політичному житті країни. Для більш ефективної роботи з відстоювання соціальних гарантій ветеранів війни, сімей загиблих, покращання життя наших людей ми повинні йти у владу. Там, де працюють наші бойові побратими, краще і швидше вирішуються проблеми нашої категорії. Створена нами Партія ветеранів Афганістану користуються повагою і підтримкою народу України, тому прийнято рішення брати активну участь у місцевих виборах 2020 року. 
       2020 рік – це рік 30-річчя УСВА. Зустрінемо гідно наш ювілей, пам'ятаючи, що разом ми – сила!
       Цього пам’ятного дня ми схиляємо голови перед подвигом полеглих бойових товаришів, які навічно залишилися в наших серцях і в нашому строю. Цього святкового дня ми вшановуємо всіх живих. 
       Бажаю вам, дорогі бойові побратими,  сім’ям наших загиблих і померлих друзів, усім вашим рідним і близьким міцного здоров’я, добробуту й злагоди, щасливого майбутнього, а головне – мирного неба над головою!
З глибокою повагою – Сергій ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ,
голова УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.