" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Україна вшанувала воїнів-інтернаціоналістів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40975692 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Україна вшанувала воїнів-інтернаціоналістів Надрукувати Надіслати електронною поштою
   У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у столиці відбулися церемонії покладання квітів, панахида за загиблими воїнами, тематичні фотовиставки, меморіальні заходи, тематичні уроки у закладах освіти.
1600.jpg
    Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Президент України Володимир Зеленський віддав шану українцям, які загинули під час Афганської війни. Глава держави взяв участь у пам’ятній церемонії біля Меморіального комплексу громадянам України, полеглим в Афганістані. Разом з воїнами почесної варти Володимир Зеленський поклав квіти до  меморіалу. Учасники церемонії вшанували пам’ять полеглих громадян України хвилиною мовчання.
1601.jpg
   У Колонній залі КМДА керівництво столиці зустрілося з учасниками бойових дій на території інших держав і сім’ями воїнів, які загинули в Афганістані.
1602.jpg
          15 лютого біля Всеукраїнського меморіалу воїнам-інтернаціоналістам зібралися ветерани, родичі загиблих. військовослужбовці, волонтери, представники органів влади і громадських ветеранських організацій і просто небайдужі люди, котрі не згодні з думкою, що Афганська війна має бути викреслена з дійсності як чужа для України. Адже там воювали наші хлопці, які є носіями унікального  життєвого  і військового досвіду. На  жаль, ставлення до воїнів-«афганців» залежало від політичних віянь у країні. Саме про це сказав у своєму виступі голова УСВА Сергій Червонописький і наголосив на тому, що воїни-атовці – продовжувачі славних традицій українського війська. Голова УСВА закликав ветеранів Афганістану всіляко їх підтримувати, щоб разом відстоювати солдатську правду і не допускати її викривлення через  зміну політичних тенденцій. Він побажав молодим ветеранам, щоб і у них найшвидше настав такий святковий день закінчення війни, як у воїнів-«афганців», щоб в Україні запанував довгожданий мир.
1603.jpg
1604.jpg
      На мітингу були присутні міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб О. В. Коляда, перша уповноважена Верховної Ради з прав людини Н. І. Карпачова, командир  бригади територіальної оборони Києва підполковник Збройних Сил М. В. Білосвіт, екс-мер міста Києва, учасник Афганської війни О. О. Омельченко, керівник апарату Київської міської державної адміністрації Д. М. Загуменний, голова Київської міської Спілки ветеранів Афганістану М. М.  Гончаренко.
1605.jpg
       Супроводжував заходи військовий оркестр, рота Почесної варти і салютний підрозділ від Президентського полку та військової комендатури Києва і Київської області.
1606.jpg
       Велику  увагу привернув виступ афганського генерала Хекматулли Дашті. Вітаючи ветеранів, він наголосив: «Афганський народ вас не забув. Коли в 1989 році виводили війська, афганці раділи, що настав мир. Але, на жаль, досі в Афганістані триває війна, загинуло вже набагато більше людей, ніж під час присутності радянських військ. Я до 1983 року навчався в Радянському Союзі. І з цього року воюю, маю 18 кульових поранень. Хочу сказати, що  ви з честю виконали свій інтернаціональний обов'язок. Чому? Тому що за час вашого майже десятирічного перебування в Афганістані багато людей отримали освіту, житло, роботу. Тому вам дякуємо. Вашим загиблим, котрі за нашу батьківщину воювали, як за свою, і загинули. Вічна їм пам'ять. І вам, хлопці, які живі повернулися, спасибі величезне».
1607.jpg
     Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів. Відбулася церемонія покладання квітів і вінків, проведено панахиду за загиблими воїнами у церкві Воскресіння Христового – Храмі пам’яті загиблим ветеранам Афганістану.
Прес-служба УСВА.
Фото Євгена ШВАБА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.