" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Чернігові вшанували воїнів – учасників бойових дій на території інших держав Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40985879 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
У Чернігові вшанували воїнів – учасників бойових дій на території інших держав Надрукувати Надіслати електронною поштою
     У Чернігові ветерани-«афганці», громада міста і військовослужбовці гарнізону вшанували учасників бойових дій на території інших держав.
1800.jpg
     Відбулося покладання квітів до Пам’ятного знаку чернігівцям – воїнам-інтернаціоналістам та Меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС.
     У Чернігівському обласному молодіжному центрі пройшов військово-патріотичний захід «Подвиг солдата» та урочисте зібрання. Присутні мали можливість оглянути картини та світлини, книги та експонати присвячені учасникам Афганської війни.
     Після привітань представники керівництва міста та області, зокрема,  командувач військами оперативного командування «Північ» генерал-майор Валерій Залужний вручили почесні відзнаки та нагороди учасникам війни в Афганістані.
1801.jpg
      Довідково:
      У кровопролитній війні в Афганістані брали участь близько 7,5 тисяч чернігівців, 119 з них загинули.
       Ветерани Афганської війни не залишаються осторонь подій, які нині відбуваються в Україні. Понад 40 воїнів-«афганців» із Чернігівщини брали участь у захисті територіальної цілісності країни під час АТО/ООС. А Віктор Маслов та Герой України Олег Міхнюк (родом із Прилуцького району) – віддали своє життя, боронячи Україну.
        У Чернігові на честь воїнів, загиблих у війні в Афганістані, названі 5 вулиць, встановлено 10 меморіальних дошок. Зокрема, на фасаді житлового будинку по вул. Шевченка, 32 встановлена пам’ятна дошка Герою України, «афганцю», учаснику Євромайдану та АТО Олегу Міхнюку. На будівлі ЗНЗ № 3 − пам’ятна дошка на честь випускника цієї школи Ігоря Кожара, який загинув в Афганістані в 1984 році.
     Нині міська організація УСВА налічує близько 500 ветеранів-«афганців». Багато з них беруть активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді, увічненні пам’яті ветеранів Афганської та інших локальних війн. Спілка ветеранів Афганістану надає матеріальну, юридичну, соціальну допомогу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю, сім’ям загиблих, зокрема й для ветеранів та сімей учасників ООС/АТО.
Олексій ПАРІЙ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.