" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Афган – біль моєї душі Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41025830 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Міністерство оборони
Афган – біль моєї душі Надрукувати Надіслати електронною поштою
      Напередодні 31-ї річниці виведення військ з Афганістану у приміщенні Коськівської щколи на Хмельниччині відбулася година пам’яті «Афганістан – біль моєї душі…», яку провели на честь ветеранів Афганської війни — мешканців Ленковецької ОТГ.
1909.jpeg
     Розпочався захід з розповіді про хронологію війни в Афганістані. Його учасники переглянули документальні кадри з тієї війни, що супроводжувалися «афганськими» піснями. Вірш на афганську тематику прочитала Аліна Леончук.
1910.jpeg
     Воїнів-інтернаціоналістів вітали шкільний ансамблі «Дзвіночок», «Троїсті музики» та вокальна група «Коськівчанка». Пісня «Тумани» у виконанні Оксани Карп’юк не залишила байдужими нікого.
      Голова Ленковецької сільської ради Юрій Криворчук і виконувач обов’язків старости с. Коськова Олександр Столярчук привітали ветеранів Афганської війни, дякуючи їм за мужність та героїзм, побажали міцного здоров’я, сил, оптимізму і відзначили важливість проведення таких заходів, що уже стали традиційними в Ленковецькій громаді.
1911.jpeg
     Воїни-«афганці» Іван Вичавка, Віктор Паляниця і Микола Ліончук поділилися спогадами про службу, про бойових побратимів. Вони висловили вдячність за те, що їхню бойову звитягу й вірність ратному обов’язку люди не забувають навіть через десятки років. 
     Спогади про війну й досі ятрять душу кожному з них, не дають забути пережиті страхіття, загоїти душевні рани. І тільки так, разом зібравшись, згадавши минуле, поділившись болем з тими, хто тебе розуміє, як ніхто інший, можна відчути підтримку, розуміння.
1912.jpeg
     Микола Ліончук запалив свічу пам’яті за загиблими побратимами.  Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять усіх, хто загинув в Афганістані. 
       На згадку про цю зустріч наймолодші учасники заходу вручили воїнам-інтернаціоналістам обереги, які виготовили вихованці ЗДО «Сонечко». 
    Після урочистостей воїни-інтернаціоналісти поклали квіти на могили своїх побратимів Олександра Батюшинського і Юрія Мазурця, які відійшли у вічність вже у мирний час.
Олександр СТОЛЯРЧУК.
На знімках:
ветеран афганської війни І.І.Вичавка;
учасники заходу, присвяченого вшануванню воїнів-афганців Ленковецької ОТГ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.