" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Лицарям волі та честі Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41055736 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Боевое Братство
Лицарям волі та честі Надрукувати Надіслати електронною поштою
       У надвечір’я 9 лютого мешканці с. Микулина та гості з усієї Грицівської ОТГ зібралися у місцевому сільському Будинку культури на захід, присвячений «лицарям волі та честі», аби вшанувати відвагу, силу духу і жертовність учасників бойових дій.
1913.jpg
       Його проведенням громада Грицівської ОТГ виявила глибоку шану та повагу землякам, які своїм прикладом показали, як треба сьогодні відстоювати незалежність, любити Україну і свій народ. Водночас захід був сповнений і скорботи, адже цього вечора згадали у своїх молитвах усіх героїв, які поклали голови за рідну землю. Тож у жалобі учасники заходу присвятили хвилину мовчання героям Майдану та АТО, які померли за світле майбутнє України, мирним жителям, які полягли в неоголошеній війні на сході України, воїнам-інтернаціоналістам, які загинули на чужині.
А відбувся вечір пам’яті у п’яті роковини з дня загибелі, 9 лютого, у зоні АТО мешканця села. Микулина Михайла Балюка. На вечорі були присутні й однополчани Михайла, які разом із сельчанами пригадали військову сторінку життя героя-побратима.
1914.jpg
      У важкі для України часи Михайло не став ховатися за спини інших, а з перших днів війни у складі Хмельницької автомобільної санітарної роти добровольцем вирушив на схід – у м. Сватове Луганської області. Там він рятував життя наших військових, вивозячи їх з передової.
      Разом із трьома побратимами боєць загинув, потрапивши у засідку ворога. 
Указом Президента України Михайла Балюка нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
       На вечорі пам’яті згадали ще одного, недавно загиблого, земляка — Сергія Рацуна, уродженця с. Малої Шкарівки. Сергій мобілізувався на початку 2014 року до лав 128-ї окремої гірської штурмової бригади, воював у м. Дебальцевому. У травні 2016-го приєднався до 93-ї бригади, брав участь у боях у Кримському, Новотроїцькому, а також біля Авдіївки, постійно подовжуючи контракт із Збройними Силами України. 
      Побратими пригадують Сергія, як дуже веселу й оптимістичну людину. Постріл окупанта обірвав його життя, але він продовжує жити у серцях земляків.
      Багато мешканців населених пунктів Грицівської ОТГ стали на захист Батьківщини у важкий для неї час. Вони з гідністю несли і несуть службу у лавах Збройних Сил України. Тож на заході радо вітали воїнів-учасників АТО-ОСС. Присутні дружніми оплесками віддали шану їхньому героїзму, витримці та відвазі. 
      На вечорі пом’янули й тих, хто поліг у далеких афганських краях, та вшанували земляків, які повернулися з тієї чужої війни живими, хоча з пораненими душами. Адже молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок, що несуть визволення народу Афганістану, що йдуть не воювати, а захищати. Та для них і для сучасних поколінь Афган – страшна пам’ять страшної війни.
1915.jpg
      Від об’єднаної громади всім учасникам бойових дій як у зоні АТО-ОСС, так і ветеранам-«афганцям», матерям героїв подарували квіти.
      На учасників вечора пам’яті та вшанування «лицарів волі та честі», ведучими якого були Наталія Ленчук і Юлія Лабатюк, чекала й насичена концертна програма від протоієрея УПЦ Олександра Клименка — переможця пісенного шоу «Голос країни». 
Із захопленням сприйняли слухачі виступ тріо шепетівського храму Святих Мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. На вечорі звучали й пісні у виконанні аматорів закладів культури Грицівської ОТГ.
Володимир ПИПИЧ,
учасник бойових дій, член Шепетівської СВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.