" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вшанували воїнів-інтернаціоналістів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40992911 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Вшанували воїнів-інтернаціоналістів Надрукувати Надіслати електронною поштою
     Минулої суботи в Україні відзначався День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав і 31-а річниця виведення військ з Афганістану.
2004.jpg
     З цієї нагоди в усіх містах і селах пройшли відповідні традиційні заходи, у тому числі й у Миколаєві і нашому місті зокрема.
     Як повідомляє пресслужба облдержадміністрації, напередодні з цієї нагоди  заступник глави області Тетяна Стахевич відвідала ветеранів війни в Афганістані, які перебувають на лікуванні в обласному клінічному госпіталі ветеранів. Вона привітала їх з визначною датою та передала їм цінні подарунки від обласної влади і Української Спілки ветеранів Афганістану. В свою чергу голова  обласної організації воїнів-інтернаціоналістів та запасу Юрій Соловей зазначив, що завдяки зусиллям обласної влади та громадськості, нарешті вдалося досягнути взаєморозуміння між облдержадміністрацією і ветеранськими громадськими організаціями, адже 7 лютого між ними було підписано Меморандум про взаємодію і співробітництво.
2005.jpg
    Як зазначається у повідомленні пресслужби, на території Миколаївської області наразі  проживає 2870 осіб, які брали участь у бойових діях в Афганістані, у тому числі – 463 особи з інвалідністю внаслідок війни. 
    На Миколаївщині  для підтримки та соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав діє Комплексна програма соціального захисту населення "Турбота". В її рамках в обласному бюджеті передбачено кошти для надання одноразової допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані та інвалідам до річниці виведення військ з Афганістану. Ця сума становить   2600 грн на одну особу.
2006.jpg
    15 лютого, первомайці зібралися разом, аби віддати данину шани тим, хто виконував свій військовий обов’язок на територіях інших країн, ризикуючи власним життям і здоров’ям. 
    За традицією меморіальні заходи розпочалися зранку у Свято-Варварівському храмі, де відбулася заупокійна літія із вшанування пам’яті загиблих та померлих воїнів-інтернаціоналістів.
    Після поминальної служби у меморіальному комплексі, спорудженому на честь загиблих воїнів-земляків, що знаходиться на території Свято-Варварівської церкви, відбувся мітинг, в якому взяли участь керівники міста і району, воїні-«афганці», військові та представники громадськості. 
    Перед присутніми виступили міський голова Людмила Дромашко, голова райдержадміністрації Сергій Саковський, Архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, голова Первомайського міського товариства ветеранів Афганістану Володимир Йонга та член Миколаївської обласної організації лідерів молодіжного самоврядування "Молодь – майбутнє нації" Любомир Денисов.
     У своїх виступах промовці, зокрема наголосили, що пам’ять про подвиг воїнів-«афганців» та інших військових, які свого часу брали участь у бойових діях в гарячих точках планети, їх безмежна вірність військовій присязі та патріотизм, буде жити вічно в серцях всіх прийдешніх поколінь.
2007.jpg
    Присутні вшанували пам’ять загиблих й померлих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання й поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Пролунав  почесний  військовий салют.
    А напередодні воїні-«афганці» разом з заступником міського голови Ольгою Колесніченко відвідали могили загиблих воїнів-земляків і поклали квіти.
Юлія МАЛИНОВСЬКА.
Фото автора.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.