" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Незгасний біль – Афганістан Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40977224 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Незгасний біль – Афганістан Надрукувати Надіслати електронною поштою
        З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 31-ї річниці виведення військ з Афганістану працівники Нововодолазької  центральної  районної бібліотеки на Харківщині підготували та провели для учнів 8 і 9 класів  Нововодолазького ліцею №3 урок пам’яті «Незгасний біль – Афганістан».
2405.jpg
       У ході заходу експонувалися відеокадри про ті драматичні події. Учні дізналися про наших земляків, які не повернулися живими з Афганській війни, це  Володимир Апальков, Сергій Мотик і Павло Нерубацький. На захід був запрошений  голова Нововодолазької  районної Спілки ветеранів Афганістану С. Ф. Воротняк, який розповів учням про доблесть і мужність молодих воїнів, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту. Під пісню О. Розенбаума «Чорний тюльпан» присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
        Майже десять років йшла неоголошена війна. Через горнило війни пройшли 160 тисяч українців: 3260 – загинули, 80 зникли без вісті, 12 тисяч отримали поранення, контузії.. Найбільших утрат зі всієї України зазнала Донецька і Харківська області. У тому поході обірвалися тисячі життів молодих радянських воїнів. Часто це були хлопчаки, яких іще іноді тягнуло на дитячі забавки, але конституційний обов’язок зробив їх солдатами. А солдати не обговорюють накази. Вони їх виконують. Там, в ущелинах і на перевалах гористого Афганістану, воїни-інтернаціоналісти довели: вони гідні слави ветеранів Другої світової війни, вони достойні їхні нащадки. 
       Вірність бойовій дружбі, готовність пожертвувати собою заради товариша, безстрашність у бою, винахідливість у скрутних обставинах –  ознаки  воїнської  доблесті і майстерності, що були постійними супутниками цих юнаків, одягнутих у військову форму.
       Війни. Скільки їх було в історії людства. І завжди – це страждання, біль, сльози, втрата найдорогоціннішого… Таким болем для багатьох громадян колишнього Радянського Союзу став Афганістан. Залишається він болем  і сьогодні…
О. ЦИМБАЛ,
директор Нововодолазької ЦБС.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.